Frugal Living: Legume care stau proaspete un timp indelugant (cu lunile)

Articole din aceeasi serie:

Ce facem cu legumele vechi?
Ce facem cu painea uscata?
Ce putem congela?
Alimente neperisabile
Sezonalitatea legumelor si fructelor
Valentine’s cu buget redus

Intr-un articol anterior am scris despre alimente neperisabile, dar acum as vrea sa insisist doar pe legume (sunt prietenele mele bune, ce sa fac?)

Sfecla rosie
12592462_10153844735808396_2150429881183673822_nNe cunoastem din copilarie – doar ca pe atunci era prezenta exclusiv sub forma de salata de sfecla fiarta pe care o adoram (si continui sa o ador). De vreo 2 ani am inceput sa folosesc sfecla in salate raw.

In poza, este folosita fiarta intr-o salata pentru ca aveam sfecla de foarte mult timp in casa si nu o mai puteam rade pentru salate. In frigider, sfecla ramane proaspata aproximativ 4 luni! Aveti grija sa taiati frunzele , insa.

Varza

O alta prietena buna , pe care o prefer raw. Daca sta prea mult nefolosita, ajunge in stir-fries. In frigider, in folie alimentara, ramane proaspata aproximativ 2 luni.

Morcovi

Nu degeaba mi se spune “iepuras” de ani de zile. Imi place sa rod pe morcovi si ca rezultat am foarte multi morcovi la indemana prin casa. Infasurati in prosop de hartie, tin cu lunile!

Ceapa

Atata timp cat tineti ceapa in zona uscata si la temperaturi relativ mici, aceasta va fi proaspata cam o luna. Alternativ, puteti planta ceapa in pamant si asteptati sa iasa ceapa verde!

Cartofii dulci

Cam greut de gasit la noi si de aceea i-am si descoperit tarziu. Tinuti in loc racoros si fara prea multa lumina, stau proaspeti cam o luna.

Bonus: dovleacul (acela galben) si dovlecelul

Dovleacul neinceput sta proaspat cateva luni. Nu ma prea omor dupa el decat toamna cand fac la cuptor, asa ca nu a ajuns prea sus in lista mea. Dovlecelul tine si el multisor (spre o luna).

One thought on “Frugal Living: Legume care stau proaspete un timp indelugant (cu lunile)

  1. Pingback: Frugal Living: obiceiuri care te ajuta sa reduci cheltuielile | prinarad

Comments are closed.