Ziua Mondiala a Teatrului: Teatrul se face cu dragoste

_3278672

Nu am mai apucat sa merg la spectacol din Iunie 2013. Nici de data asta nu am ramas la spectacol, dar am vrut sa ma duc la turul “in spatele scenei” organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Istoricul Teatrului Arad il stiam, din pausiune proprie si research considerabil cand am scris una alta despre acest minunat loc. In culise am bantuit destul de mult prin anii cand faceam actoria la Scoala de Arte (2000-2002) si cand reuseam sa intram destul de des in belelele. Dar , nu am mai apucat sa intru in culise de mai bine de 10 ani. Si, ce dor imi era.

Turul a inceput in holul teatrului, unde am ascultat istoricul si am vazut cateva costume foarte interesante. Am trecut apoi pe “coclauri” si am urcat pana la camera minunata unde se tin costumele, unde ne-am plimbat printre minunate costume si povestile lor.

Ultima oprire a fost in sala de lectura, acolo unde incepe o piesa. Pentru ca fara o lectura a textului si o viziune a regizorului, nu exista nici o piesa.

Teatrul se face cu dragoste. Actorul este sustinut de o intreaga echipa care isi face treaba pentru ca noi, spectatorii, sa avem parte de cele mai frumoase povesti.

Am fost un grup micuti de participanti la acest tur – au mai fost doua (cred) peste zi – dar mie tare mi-a placut atmosfera intima.

Profit de ocazie sa va invit la teatru in luna aprilie:

Joi 3 aprilie, ora 19, sala mare: AMOC

Duminica, 6 aprilie, ora 18 / 20 , sala Studio: Flori, Fete, Filme sau Baieti

Joi, 10 aprilie, ora 18 / 20, sala Studio: Minotaurul

Sambata, 12 aprilie, ora 19 sala mare, Dush(i) cu preshu’

Duminica, 13 aprilie, ora 19 sala mare, Domnisoara Nastasia

Joi, 17 aprilie, ora 18 / 20, sala Studio, Viata ca un joc usor

Sambata, 26 aprilie, ora 18 / 20, sala Studio, Cerere in Casatorie

Duminica, 27 aprilie, ora 18 / 20 , sala Studio, Cei mari, cei mici