Voi cu ce linie aeriana zburati?

Update:
La ora 5 GMT in 3 feb 2012 , MALEV a oprit toate operatiunile. Nici un avion al companiei nu mai zboara.

Am primit zilele trecute pe Twitter (contul de la munca) un link pe care il credeam spam dar am intrat si am descoperit topuri ale companiilor aeriene pe 2011 . Nu am reusit sa aflu daca EasyJet sau Ryanair au fost luate in calcul – pentru ca nu zboara in/din Romania- (deci poate chiar a fost spam twitt-ul ca tot nu mi s-a raspuns la intrebare) dar …mi-a facut cu ochiul urmatoarea ierarhie:

Top companii in functie de pretul biletelor de avion.
Locul 1 Wizzair
Locul 2 Austrian Airlines
Locul 3 Blue Air
Locul 4 Lufthansa
Locul 5 Turkish Airlines
Locul 6 Air France
Locul 7 British Airways
Locul 8 KLM Royal Dutch Airlines
Locul 9 Tarom
Locul 10 Alitalia

Anul trecut am zburat cu Blue Air, iar in 1989 cu TAROM. Pentru Martie am zboruri rezervate la WizzAir si EasyJet.
Tot am vazut zilele astea ba cate o greva (Alitalia), ba cate o campnie care e dat faliment si a oprit zborurile (Spanair), ba una care a cerut protectie pentru faliment (Malev)..si incep sa ma intreb …voi cu ce companii zburati?

Am o cunostinta care are bilet cumparat pe vara prin Malev. Iar in curand va zbura cu Alitalia. Sincer, in locul lui, deja mi-as face probleme si as cauta alternative.

Si ca veni vorba de Malev. Vad azi pe Facebook o reclama cu mare surle si trambite la 60 euro cadou (adica discount) la orice zbor Malev cu data de plecare pana in 30 iunie 2012. Oameni buni, compania a cerut protectie impotriva falimentului, nu vi se pare ca sansele sa si zburati cu ei se apropie de zero? Sau aveti chef sa va luptati cu siteul de unde ati cumparat biletul sau cu Malev sa va recuperati banii?

American Airlines a anuntat ca va onora toate biletele defunctei Spanair (cumparate ca si zbor de conexiune prin American Airlines) si ca va putea face la fel daca va fi cazul pentru Malev.

Ca si precautie as spune ca nu trebuie sa va faceti griji daca aveti zboruri programate cu Malev pentru urmatoarele doua saptamani, dar in nici un caz nu faceti acum o rezervare pentru la vara. E parerea mea, dar am gasit pareri similare (aici, in Engleza). Si , in orice caz, faceti plata cu credit card pentru a avea o protectie in cazul in care compania va da totusi faliment.

Nota: post publicat in 1 feb 2012 si republicat in 3 feb 2012