Vara la Oras

Locuinta mea de vara
E la tara…
Acolo era sa mor
De urat si de-ntristare
Beat de soare
Si parlit ingrozitor!

(Georghe Toparceanu)

Ia sa va explic eu cum e cu vara…la oras. Mai precis la bloc. In buric de targ.

Prin Arad vara oscileaza intre “pfff, ce cald e” si “iar ploua?!”. Zilele insorite cu temperaturi sub 28C ar fi idealul – care se si intampla -, dar ne si “bucuram” de zile sub 20C cand ne cam punem intrebarea daca sigur e vara.

Din start va spun ca NU imi place frigul. Prin urmare iarna clantan din toate incheieturile si mi-e groaza sa scot nasul din casa. Vara…vara e preferata mea, daca nu e umezeala (combinatia foarte cald + umed ma scoate din tatani).

Cand scriu articolul ne bucuram de vreo 22C (cu senzatia de 28C) si umiditate in jur de 60%. Prognoza pe primele doua saptamani din iulie arata temperaturi pana in 35C, teoretic fara sa fie canicula.

Daca peste saptamana dau drumul la ventalitaor la nevoie peste zi si seara mai ies, cand pot, la plimbarica pe mal, in weekend parca-parca am vrea sa iesim ceva mai mult (daca nu stai dupa curier sa iti aduca o carte – vezi povestea aici). Asadar, m-am gandit sa pun la punct o lista cu ce putem face in weekend, vara, evitand astfel si cei patru pereti si caldura din ei.

La padure

ceala

Cred ca e cea mai la indemana solutie. Nu iti trebuie neaparat masina – este tramvai pana in apropiere – , nu e taxa de intrare, un cosulet de picnic nu e greu de carat. Daca mai prinzi si un loc unde nu se aud sapte feluri de muzica din sapte directii e si mai bine.

Noi am fost la padure, pe jos, anul trecut, dar numai in ideea de plimbare . Am fost si la gratar , tot anul trecut, si am avut noroc sa nu prindem inghesuiala foarte mare.

La strand…in Arad

Nu stiu ce sfat sa va dau pentru ca nu calc la strand, la bazine. Mergeam inainte la terase – inainte sa se distruga farmecul strandului, adica.

Dar daca va place sa va balaciti si/sau sa stati la soare, why not?

La strand…in alt loc decat Aradul

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avem destule optiuni in jur. Personal am fost la Dorobanti (in 1999, e drept!) si Moneasa (prin 2002). Cred ca e o varianta ceva mai buna decat cel din Arad (eu una chiar m-am gandit sa facem o iesire de genul undeva peste granita).

>>citeste despre Oroshaza: relaxare la bai

Excursie de weekend

A venit vremea statului cu cortul, asa ca puteti economisi ceva banuti. Se pot face iesire si folosind mijloacele de transport publice (tren, autobuz) dar si cele private (masina). Cu masina aveti mult mai multa libertate.

Idei? Szeged, Siria, Soimos, Moneasa, sau mai departe…Sighisoara, Sibiu, Transfagarsan, Transalpina, Alba Iulia, Cluj, cu oprire pe la obiective turistice faine, raulete sa va racoriti sau pajisti pentru un picnic. Budapesta e o alta optiune daca vrei sa fiti doar in trecere pe acolo. Daca vrei nitel off-road, avem destule locuri frumoase in jurul Aradului unde ne putem deconecta – eu prefer mai la deal, chiar munte.