Va prezint un prieten mai vechi: the stair stepper

Prima mea intalnire cu dansul a fost in 2006 cand am cautat ceva echipament pe care sa pot face sport acasa. Si sa fie compact. Enter: the stair stepper! Tin minte ca prima data cand m-am cocotat pe el am zis ca-mi dau duhul dupa 2 minute. Aveam multe kg in plus atunci. Dar incet, incet, am slabit. Cu ajutorul lui, si nu numai. In plus, schimbandu-mi complet modul de viata.

Din 2006 (cand “ne-am cunoscut”) pana prin 2008 am folosit des un stair stepper. Am schimbat modelul (pistoanele vietii!) si acum am altul. Macar nu face ca toti dracii.

Luasem o pauza de la el de ceva vreme, insa de cand cu challengeul de la work , m-am gandit sa vad cat ma poate ajuta sa imi fac targetul de pasi. Si ooooohooo ce ma ajuta! 6-8 min pe stepper = 1000 pasi (cel putin). Depinde de setari.

Adica teoretic in 60-80 min pot sa imi fac targetul zilnic (si pot face cu pauze). Desi prefer sa ies sa ma plimb dar natura (insa uneori mai si ploua; si ma apuca deja groaza cand ma gandesc la iarna).

De ce am inceput insa articolul? Sa va spun despre benficiile d-lui stair stepper:

  • lucreaza grupele mari de muschi din parte inferioara a corpului (da, inclusiv posterioul)
  • este cardio low-impact (asa ca daca aveti probleme cu alergarea, stepperul nu va fi problematic, de ex); daca aveti insa probleme cu genunchii, intrebati-va medicul inainte de a folosi un stepper
  • daca stati drepti pe el, corpul este fortat sa foloseasca si alti muschi pentru a suporta propria greutate, astfel introduceti si putin weight training in rutina

Din pacate, poate deveni extrem de plictisitor. Eu rezist max 10 min (fara muzica in casti) si apoi iau pauza sa fac altceva.

Ieri mi-am propus sa vad cam cate bursturi de 8-10 min pot face (printre lucru si alte chestii); mi-au iesit 3 cu un total de pasi de peste 3500. Nu e rau. De loc.

Voi folositi stepper? Daca da, de ce? Daca nu, de ce nu?