Tragem cu ochiul: cum ma pregatesc de un weekend la munte

Am sarit in sus de bucurie prin Februarie cand v-am anuntat ca am castigat un weekend “romantic” la Straja. Dupa ce m-am apucat de sapat cum sa ajungem acolo , am realizat ca trebuie sa merg pe “suna un prieten“. Mi-a stat inima nitel in loc cand am realizat ca uneori am pretentii cam mari de la prestatorii de servicii din Romania si pana am reusit sa primesc confirmea locurilor am cam stat ca pe ace…dar s-a rezolvat fara prea multi neuroni distrusti.

Doar ca acum vine partea…fun. Noi plecam vineri dimineata si am decis sa facem o oprire la Ulpia Traiana Sarmisegetusa. Conform Accuweather vom pleca din Arad pe vreme calduta (8C) si soare. Si e foarte posibil sa dam de “averse” in Straja pentru ca vremea se anunta cu “tunete si fulgere” (pe bune: Thunderstorms imi spune acelasi accuweather). Macar se anunta o maxima de 8C cat stam pe acolo.

Nu am mai fost la munte iarna (martie e iarna inca, da?) din 1995 si atunci stiu sigur ca nu m-am obosit sa ma gandesc ce pun in bagaj – eram inca in faza cand bunica se ocupa de toate (si logic aveam o geanta la fel de grea ca si mine…).

Acum, am decis sa las costumul de ski (voluminos si inutil ca nu skiez) acasa. In schimb ma voi pregati de “straturi” in speranta ca fac si eu ca baba Dochia si mai dau pe ele jos cand e soare.

Pentru ca mergem cu masina, facem cumparaturile din Arad (o parte le-am facut azi in piata) si vom face mancare la cabana. Pentru a preveni plictiseala luam remmy si carti de joc la noi. Ah si cateva e-books , asa ca precautie. In prezent citesc Summer in the City de Candace Bushnell dar s-ar putea sa ii vin de cap pana plecam si atunci ma voi delecta cu Fifty Shades of Grey de E. L. James.

Pentru ca mereu am incercat sa mananc sanatos, ce luam la noi sa gatim si mai ales pe drum pana acolo, este si asta un subiect interesant. In general, prefer sa fac sandwichuri (in care stiu exact ce pun) si sa duc fructe proaspete (merele tin la drum) dar si diferite feluri de nuci. Acum vom avea o lada frigorifica dupa noi asa ca ma voi risca sa pun iaurt si oua fierte pentru drum.

>>citeste despre Satisfying, Healthy Road Trip Food (in English)

Bagajul il voi face joi dupa-masa. Vineri dimineata va fi randul cafelei din termos si sandwichurilor pentru drum.