Tineri, frumosi si nebuni sau Lecturi Urbane Arad

Sambata, 28 august 2010. Ora 11:30. Suna telefonul. Echipa West TV ma suna. Aflu ca ei si-ar dori sa ne vedem mai repede in Parcul Eminescu. Rezolv cu restul organizatorilor – Adrian si Daniel – si la ora stabilita (13:30) ajungem in Parc si in incepem pregatirile.

Eu si Daniel vedem pentru prima data tricourile pictate de Bernadette. Mi-au placut la nebunile si il inhat repede pe cel din imagine.

Din vorba in vorba si umfland baloane intre timp, alegem si locul unde sa asezam cele peste 200 de carti donate de aradeni. Pe aleea din mijlocul Parcului Eminescu, am insirat carti de … toate felurile. Majoritatea lor au fost in limba Romana , dar am avut si carti in Engleza, Germana si Maghiara.

Incet, incet lumea a inceput sa ne intrebe despre ce e vorba. Am explicat , pentru ei si pentru presa (multumim West TV, Vestic.ro, WWMP, Adevarul de Seara) fotografi si blogeri (CrazyMan, Silviu, Lucian) povestea Lecturilor Urbane, initiale in Bucuresti de alti tineri nebuni si frumosi, voluntari Civika. Am povestit despre carti si teatru cu actori ai Teatrului Ioan Slavici Arad, am citit , am frunzarit , am pus intrebari despre carti. Am realizat repede ca Sandra Brown este o scriitoare foarte populara, iar cele cateva cartile ale ei s-au epuizat foarte repede. Si cartile in Maghiara si-au gasit stapan.

Pe la ora 17:45 au plecat si ultimii dintre noi spre casa… obositi dar fericiti. A fost bine! Am impartit multe carti, am vazut ca aradenii doresc astfel de evenimente.

Cei mai rapidizi dintre noi, au reusit sa scrie inca de ieri despre Lecturi Urbane Arad:

Am apucat sa incarc putin camera foto, sa descarc pozele si sa vad materialul filmat de West TV… iar putin dupa ora 20 am plecat spre Strandul Neptun…urma concertul folk si karaoke sau…after-party-ul.

Desi ploaia s-a cam jucat cu noi, incet, incet terasa Clubul Flex de pe Strandul Neptun s-a animat cu lume iar cand George si Florin au inceput show-ul, atmosfera s-a incins de-a binelea.

S-a dansat, s-a filmat , s-au facut multe poze. Ne-am simtit bine iar cand era cat pe ce sa adorm cu nasul in calculator si muzica rock in urechi, am decis sa o iau spre casa…

Lecturi Urbane Arad , Capitolul 1 a fost scris de trei tineri nebuni si frumosi, in rolurile principale… iar actori secundari au fost toti aradenii care au luat o carte pentru a o citi si care s-au distrat alaturi de noi.