Superstitii … de Revelion

Mi s-a pus mie pata sa intreb pe Facebook care ce “fixuri” (adica superstitii) are de Revelion..ca stim bine, cu totii avem. Macar cateva.

Inca de cand eram suficient de mare sa pricep ceva, am inteles ca de Revelion bunica arunca un pahar de sticla pe geam (tumna de la etajul 4) pentru ca….cioburile aduc noroc. De fapt, traditia inseamna altceva si nici nu e autohtona: a arunca din casa obiecte vechi inseamna a renunta la anul ce a trecut fara regret. Out with the old, in with the new, right?

Mai tarziu, mi se tot puneau bani in buzunar … sa fie un an nou bogat. Eh, tin si acum de traditia asta. Cand vine ora 12 sigur zangane ceva la mine prin buzunare…monede adica.

Cand am mai crescut , am aflat ca musai trebuie sa port ceva nou … si ceva rosu. Da, rosu inseamna dragoste si cu totii o vrem. Deci, se rezolva simplu: lenjerie rosie.

Mi s-a spus sa nu ma prinda Anul Nou singura… ca raman singura tot anul. Asa ca, trebuie sa fie cineva langa mine la ora 12. Si da, sarutul e obligatoriu (sub vasc, daca se poate).

Galagia pe care o facem cu totii in noaptea dintre ani este strict legata…de alungarea spiritelor rele. PS: ador artificiile oricum.

Ce ar mai fi?

Nu trebuie sa ducem gunoiul in 31 decembrie…sa nu aruncam norocul din casa. Si aveti grija sa va platiti datoriile (yeah, right!).

Iar in 1 ianuarie musai sa intre primul in casa voastra un barbat (brunet si inalt, cica). Daca intra femeie roscata (adica io) e bai mare (ups).

Astea fiind zise, va urez un An Nou mai bun decat precedentul, plin de tot ce va doriti.

Si nu uitati, completati lista de superstitii 🙂

7 thoughts on “Superstitii … de Revelion

 1. bani in buzunar sa ne mearga bine tot anul, spargem si pahare ca cioburile aduc noroc si iubitul langa mine, si sunt implinita :X:X:X An nou fericit va doresc.

 2. Legat de vizite.. spune unde sa vin..ca brunet sunt (plus chelie), inalt sunt .. 😀
  Superstitii .. nush .. sunt facute pentru cine crede in ele …
  PS Imi place traditia aia cu “mi se puneau bani in buzunar” 😀 .. Vreau si euuuuuu =)))

  PS2 La Multi Ani si multe realizari remarcabile in 2011!

 3. @Lavinia: sa fi iubita! Si un an nou fericit!
  @Crazy: poi deh, trebuia sa respect traditia 🙂 acu pun bani din productie proprie (adik salariu propriu). Un an superb iti doresc!

 4. Pingback: Superstitii … de Revelion | Prin Arad | ANUNTURI GRATUITE ROMANIA

 5. Pingback: Traditii si Superstitii de Boboteaza | Prin Arad

Comments are closed.