Roadtrip: Radna – Lipova – Paulis

Ce face omu cand se anunta 19C p-afara? In afara de mersul la padure , evident (nu de alta dar in 1 martie am facut peste 20 km prin padure). Merge pe dealuri la un picnic si plimbare. Initial, planul era sa mergem cu trenul , de dimineata, dar am reusit sa ne adunam si sa mergem cu masina.

Asadar, am facut niste sandwich-uri (cu pasta de avocado, sic!) si ne-am oprit la un supermarket sa luam fructe. Apoi, p-aci ti drumul pana la Radna. Biserica Sf. Maria Radna e in plina renovare, asa ca poze am putut face doar in interior. (poze din exterior gasiti daca dati click pe linkul din text).

_3158597

_3158593

_3158590

_3158585

Apoi am urcat pe “drmul Golgotei” , am vazut si o veverita care s-a gandit sa se asunda pe cand am reusit eu sa fac focus pe ea…si apoi am coborit la foisor. Mi-a placut ca nu a fost foarte multa lume in zona – deci a fost liniste.

Abia astept sa vad biserica renovata. E frumoasa si merita sa fie pastrata.

De data aceasta nu am urcat la Cetatea Soimos (noi am fost in 2011 cu cei de la Decoperim Aradul ; pentru ca anul trecut ne-a prins furtuna pe drumul de la Deva la Arad si nu am apucat sa urcam si la Soimos, doar la Deva).

De aici am decis sa mergem in Lipova sa vizitam muzeul, parte a complexului muzel Arad. Intrarea e 2 lei / adult si taxa foto 10 lei (nu am facut poze). E un muzeu micut, continand opere de arta si colectiile proprii ale lui Sever Bocu. Ne-am ales cu doi magneti, evident.

Ne-am plimbat putin si prin centrul orasului , iar apoi, cand incepuse deja sa bata vantul, am plecat spre casa cu intentia de a face o oprire in Paulis.

_3158634

_3158644

La Paulis nu am mai fost dinainte de Revolutie. Aici am fost facuta soim al patriei si cam asta e singura mea amintire despre acest monument dedicat eroilor din Al Doilea Razboi Mondial.

Deja se racise si norii incepeau sa ne ameninte cand am luat-o spre casa. Cand am ajuns in Arad era racoare bine iar in mai putin de doua ore a inceput o furtuna.

In concluzie, o iesire faina, ieftina si numai buna sa luam o pauza de la saptamana de lucru.