Review: La Casa Guesthouse, Eger, Ungaria

DSC_4630

Web
Adresa: Cecey u. 32., Eger, Hungary, 3300
Telefon: +36 (36) 413-573
Email:lacasa@t-online.hu
Pret: 57.08 eur / 2 persoane / 2 nopti in dubla cu baie in camera
Perioada: 24-26 Mai 2015

Cum ajungem la cazare

Daca ajungi in Eger to busul sau trenul, proprietarul se va oferi sa va ia de la gara. In zadar i-am explicat (in email) ca as vrea sa ma duc pe jos de la gara, ca nu a fost chip sa ma inteleg cu el. M-a bucurat ca ne-a dus pana la pensiune, dar la intoarcere ne-a luat 40 de min si 2 oameni luati la intrebari sa ajungem la gara . Noroc ca plecam, mereu, din timp…si ma asteptam sa imi ia cel putin juma de ora (m-am uitat pe harta cand am facut rezervarea)

Daca veniti cu masina, sfatul meu este sa va imprieteniti cu GPS-ul sau o harta detailata.

Camera cu baie proprie

DSC_4591

DSC_4592

M-am invatat minte de cand calatoresc cu Alex (din martie 2011 adica ca si cuplu) sa nu ma astept la camere mari. Asadar, camera relativ mica si baie extrem de mica. Dar, am multumit providentei ca a fost baia in camera (am avut noi experiente “misto” prin alte parti – Astoria City Hostel – cu baie privata care era sub cheie, dar nu in camera).

Insa, baia a fost de-a dreptul minuscula. O cabina de dus pe care nu stiu cum au inghesuit-o acolo, toaleta si o chiuveta atat de mica ca doi oameni nu ne-am putut spala pe dinti de-o data. Si doar o rola de hartie igienica…

In camera am avut: pat dublu foarte scartaietor – cred ca asta e cerinta deja pe la cazari ca nu cumva sa ai chef de nebunii in camera – , o masuta, doua fotolii, un dulap, un mini TV (cu posturi exclusiv maghiare) si un aer conditionat fara telecomanda si caruia nu i-a dat de cap cum sa il pornim.

Pensiunea / casa de oaspeti

Ca o nota, pe hostelbookers e trecuta ca “panzio” dar ea e de fapt guesthouse. Aceeasi Marie da’ cu alta palarie. Cred ca erau 6 sau 7 camere (noi am stat la 4, nr 5 era langa noi si mai era sus un etaj). A avut o zona de mancat si bucatarie complet echipata, plus o terasa si o gradina super mega zen, de care m-am si indragostit, de altfel.

In bucatarie am avut cafea la dispozitie – atata timp cat ne faceam noi, desigur.

Experienta noastra

DSC_4624-01

DSC_4596

Am gasit cazarea pe hostelbookers.com si intr-un moment de zel (si reducere) am facut rezervarea. Total 57.08 eur / 2 persoane / 2 nopti in dubla cu baie in camera. Ca deh am nimerit de Rusaliile Catolice. Nu, nu am stiut cand am rezervat (oricum mergeam ca doar iesirea a fost cu ocazia aniversarii noastre de nunta).

Intr-adevar omul a venit dupa noi la gara si ne-a dus la pensiune. Am platit cu un mix de euro si forinti. Ne-a dat cheile si prosoape (aveam si in camera un rand) si atat l-am vazut la fata. Apropo: e bine sa vorbiti maghiara pentru ca domnul nu are cunostinte prea detailate de Engleza.

La pensiune am mancat de vreo trei ori. Asta ca am zis ca nu mergem chiar pentru toate mesele in oras . Desi la cate magazine au fost deschise mai ca era cat pe ce sa o patim. Am facut o data si cafea dar a fost groaznica asa ca in ultima zi am baut cafeaua la birtul de langa gara.

Per total , ok, dar nu perfect. Cum mi-a comentat un coleg pe articolul in Engleza: “welcome to getting old”. Asta e, am imbatranit si nu mi-e ok doar o camera curata. Imi trebuie un ceva in plus si aici nu l-am gasit. Desi a fost linisite si vecinii de cazare au fost simtiti. Zona in care e pensiunea e si ea linistita, dar relativ departe de gara (40 min cu nasu in harta si intrebat oamenii pe strada ca nu mai nimic marcat). Insa e foarte aproape de castel / centru (10 -15 minute).

Nu as recomanda locul pentru o iesire romantica – cum ar fi vrut sa fie a noastra – dar este ok daca vreti ceva comod si dragut aproape de castel.

Ce mi-a placut:

  1. bucataria complet utilata
  2. wi-fi-ul de mergea brici in dining si pe terasa (nu si in camera, decat intr-un loc)
  3. prosoapele si lenjeria de pat incluse
  4. terasa si gradina, ambele super mega zen
  5. transferul gratuit de la gara

Ce nu m-a incantat

  1. baia foarte mica
  2. lipsa atentiei la detalii (o rola de hartie igienica? telecomanda de la aerul conditionat?)
  3. destul de departe de gara
  4. scarile care scartaiau din toti rarunchii indiferent de cat de incet te chinuiai sa mergi pe ele