Review: Hyde Park Hostel, Bratislava

Nota: nu am avut parte de nici un beneficiu sau discount. Proprietarii habar nu aveau ca voi scrie un review. Le-am dat cartea de vizita (de la work) cand am facut check-out.

Website
Adresa: Obchodna 53
811 06 Bratislava
Tel: (00421) 0911 689 945

Cum ajungem la hostel

Aproape in fata hostelului, cum te uiti la stanga

Aproape in fata hostelului, cum te uiti la stanga

Am ajuns in Bratislava cu trenul (din directia Budapesta), tren care opreste in Gara Centrala (Hlavna Stanica). Inainte de a pleca de acasa, am facut un print screen din Google Maps cu traseul (pe jos) spre hostel. Aprox 20 min pe jos mi s-a parut mai mult decat ok (fac ceva mai multicel de acasa la Gara Arad, de exemplu, tot pe jos). Plus ca nu aveam bagaje, asa ca nu era incomodati de greutate prea mare.

Nu am avut nici un fel de harta digitala la noi. Si nu folosim traficul de date in roaming. Asa ca ne-am dus in gara la centrul de informare si am luat o harta (gratis). Tipul de acolo insa nu vorbea prea bine Engleza dar stia sa incerce sa te convinga sa iei expresul pana in centrul pentru ca “cam departe”.

Hostelul se afla pe o strada pedestriana – circula insa tramvaie si masinile rezidentilor pe acolo. Expresul de care vorbea omul opreste pe bulevard si de acolo sunt niste scari care dau in apropierea strazii pietonale.

Iar spre dreapta se vede Castelul Bratislava

Iar spre dreapta se vede Castelul Bratislava

Camera

Cand am ajuns, proprietarii ne-au prezentat camera, cu absolut toate facilitatile dar si dezavantajele (faptul ca geamul dadea sprea pub-ul lor cu program pana la miezul nopti; insa cica e mai liniste decat intr-o camera cu geamuri spre strada). Ne-a placut mult camera, cu baie proprie.

Pat destul de ok, camera mare

Pat destul de ok, camera mare

Am avut in camera:

 • pat dublu (doua singels unite, dar a fost ok)
 • fierbator electric, doua farfurii, doua boluri, tacamuri, doua cani
 • televizor cu destule canale in Engleza
 • loc de pus hainele, dulapuri
 • lenjerie de pat, prosoape (desi pe hostelbookers scria ca nu include prosoapele)
 • wi-fi gratuit (care a mers chiar bine)

Pe hol a fost un fridiger si un MW (aparat pe care evit sa il mai folosesc; al meu a decedat si am decis sa nu il mai repar).

Experienta Noastra

Noi am platit 40 euro / noapte, rezervare facuta prin hostelbookers.com (unde am platit 12% din valoare si restul cand am ajuns, direct la hostel). Pe site-ul hostelului scrie ca o camera dubla costa 30 euro pe noapte. Merita investigat.

Baie in camera

Baie in camera

Ce mi-a placut:

 • fierbatorul electric, tacamurile si vesela: am putut sa mancam micul dejun si cina in camera, iar cumparaturi am facut la Billa (ca tot era langa noi). Plus ca am avut frigiderul de pe hol
 • baia mare, privata
 • camera mare
 • localizarea: a fost usor sa ajungem peste tot pe jos. Nu am folosit de loc transportul public
 • independenta: dupa ce am platit si am primit cheile, am fost pe cont propriu. La plecare am batut la usa proprietarilor (locuiesc in hostel) si am lasat cheile (si o carte de vizita). In rest am avut chei de la intrarea in hostel si de la camera

Ce nu mi-a placut:

 • galagia; de alfel aceeasi problema o am acasa pentru ca stau tot pe strada pedestriana. Bonus: simteam cand trec tramvaiele.
 • pub-ul din curte; cu muzica si galagie pana dupa miezul noptii. Am dormit bine o singura noapte din trei.Asta ca am avut geamul fix deasupra pub-ului
 • vecinii de hostel nitel cam bauti; dupa ce s-au “afumat” bine in pub cand s-au uitat la meci, au venit pe la vreo 5 dimineata urland pe cordior si trantind pe usi. Proprietarul nu le-a zis nimic

Iesirea la Bratislava a fost una romantica pentru ca era aniversarea de nunta. Din pacate, camera nu a fost foarte “intima”. Geamul minune era foarte aproape de cel al vecinilor si draperia cam deschisa la culoare. Eu nu m-am simtit foarte in largul meu asa.

Sigur ca am fost putin cam pretentioasa decat sunt in mod normal si tocmai pentru ca am fost plecati cu ocazia aniversarii. Dar, cu toate astea, recomand hostelul . Localizarea e foarte faina, proprietarii sunt draguti si pretul este ok. Pentru un city break este o alegere excelenta.

>>read the review in English here