Review: Dominik Panzio, Budapesta, Ungaria

66433_10151309655233396_258315385_n

Personal am gasit aceasta unitate de cazare in Budapesta, Dominik Panzio, in Martie 2008 (cautam sa merg un weekend in oras, dar nu mai aveau locuri pe cand m-am gandit eu sa ii abordez). Acea excursie nu s-a mai materializat, dar am ajuns, tot la Dominik, in Decembrie 2011. Pretul a fost mai mult decat decent (21 euro / camera dubla cu baie pe hol).

Am ajuns usor de la Gara Keleti la pensiune (am avut harta). Cand sa intram , Alex a ramas putin surprins de numele de deasupra usii (scria ca este dormitor apartinand unei scoli), dar am intrat…si a fost ok pentru ca am nimerit bine.

Am primit camera twin in loc de dubla, dar asta sa fie tot baiul. Am schimbat pana la urma camera cu un prieten cu care ne-am intalnit in Budapesta (si el primisese una double, se pare cea care am rezervat-o noi). In camere, cald, si caldura putea fi reglata. YAY. Baia..o mare dezamagire. Alex era cat pe ce sa ramana incuiat in baie, iar eu am preferat sa nu incui usa pe mine. Celalalta toaleta de la femei era inundata..ups. Dar asta a fost in Decembrie 2011, pentru ca, in vara lui 2012 a fost un prieten pe acolo si ne-a spus ca baile au fost reparate si nu mai sunt nici un fel de probleme.

Am avut si wi-fi pe hol (chiar langa intrare). A mers de doua ori dimineata sa sun acasa de pe Skype dar seara nu ne-am putut loga absolut de loc. Eh dar nu pentru wi-fi am ales Dominik. Micul dejun a fost…saracacios (si 3 euro/persoana), mai ales ca eu am niste alegeri mai “ciudate” in ceea ce priveste micul dejun (in nici un caz tot felul de carnaturi si lapte – sunt alergica). Fara iaurt, fara cafea decenta (era cafea dar slaba rau). Asa ca as sugera sa sariti peste a lua si micul dejun aici (noroc ca nu e inclus in pret, deci puteti “salva” 3 euro lejer). Eu am mers ulterior la o cafea in Coffee Heaven Starbucks (2013) (chiar langa piata de Craciun).

Si totusi la Dominik Panzio am avut prosop si lenjerie de pat incluse in pret. Apa era mereu fierbinte la baie si era cald in camera. In plus, fiind foarte aproape de Gara Keleti din Budapesta, este o alegere buna daca stati cateva nopti.

M-a dezamagit check-out-ul la ora 10. Noi ne luasem bilet la tren seara in ideea ca mai bantuim prin oras peste zi. Am bantui, dar cu rucsacu in spinare (e drept ca nu am carat prea multe dupa noi pentru doua zile, dar…totusi. Macar de oferea un luggage room cu cheie). In 2013 insa, am lasat rucsacele sub cheie in pensiune si am revenit dupa ele cu o ora inainte de tren.

In pensiune ai putut auzi bine merci cine tranteste pe usi. Asa ca , liniste e doar noaptea (hai sa zic ca nu ma deranjeaza atata timp cat pot sa dorm). Pana dimineata, toaleta infundata era reparata, dar tot nu m-am riscat sa incui usa pe mine.

Iar cei de la receptie…au nitele toane. Eu am vorbit cu ei in Engleza (facusem rezervarea in Engleza) si cand am vazut ca nu ne intelegem l-am lasat pe Alex sa ii ia pe Maghiara. Ceea ce se pare ca a suparat egoul omului ca din momentul ala mie imi mormaia si singura sansa era sa il trimit pe Alex sa intrebe chestii. Poate am avut noi ghinion doar de om prea satul de cei care vin si turuie in Engleza…

Prietenul cu care am calatorit la Budapesta a fost foarte incatat de loc. Pentru banii respectivi nu se astepta la mai mult. Eu, pe de alta parte, am cam mormait dar i-am dat dreptate. E un loc pentru cei cu buget redus si daca nu cauti sa stai toata ziua in camera, nu ai de ce sa te plangi. Iar micul dejun il poti lua in alta parte (la pret chiar mai mic).

As da experientei din Decembrie 2011 de la Dominik Panzio un 7 cu indulgenta; dar tot aici am facut rezervari pentru 4 nopti pentru Revelion 2013. Sunt convinsa ca au renovat baile (asa cum a spus prietenul ce a fost in vara), iar micul dejun eu il voi lua prin alte parti, cu siguranta. Pentru perioada Dec 29 – Ian 2, noi vom plati 33 euro/noapte in camera tripla.

For the same review in English, please click here

Nota: acest articol NU este un advertorial, iar sederea mea la Dominik Panzio NU a fost una sponsorizata.