Raliul Aradului 2014

Sambata, 10 mai 2014. Vreme superba…noi pe dealuri. Mai precis, printr-o vale intre Conop si Nadab. Daca vineri seara am trecut prin fata Primariei Arad si am vazut vreo 2-3 masini plecand in super speciala de anul asta – eram pe drum spre concertul lui Emeric Imre de la Terasa Nerv (Perla) – , sambata dimineata ne-am dus la startul probelor 6 si 9. (harta e aici).

In afara de faptul ca imi plac masinile si viteza, zau daca am foarte multe tangente cu raliurile. Dar, ideea de a testa camera foto si la evenimente in viteza plus posibilitatea de a face hiking cativa km buni m-au facut sa accept cu cel mai mare drag ideea de a merge.

Am plecat din Arad pe la 8:10, cu un stop sa luam una alta de rontatit (cat de cat sanatos) si apa la noi si apoi ne-am oprit in Conop. O plimbare de cateva sute de metri pana la startul probei 6 si….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…cateva din masinile prezente la startul probei 6 (urcusul spre Nadas)

Dupa ce au redeschis traseul pentru trafic – proba 9 urma sa se desfasoare in vreo 3 ore – am plecat is noi la pas spre un ac de par de l-am remarcat pe harta. 5 km aproximativ de unde eram noi. Pe jos, evident.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru noi cei 5 km au fost extrem de lejer de parcurs – tineti minte ca in 1 martie am facut peste 20 km in Padurea Ceala – si ne-am bucurat de aerul de deal si…lipsa de semnal la telefon.

Am mai gasit cateva locuri fainute de unde se puteau face poze, dar am decis sa mergem la acul de par. Ne-am asezat ustensilele si am asteptat startul probei 9.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dezamagirea insa a venit repede… un Logan a dat peste ceva bolovani (undeva dupa urcusul ce se vede in poze) si chiar discutam noi ca respectiva masina va fi tractata de acolo. Din nefericire, s-a inchis si traseul, probele 9 si 10 fiind suspendate.

A urmat coborirea spre Conop (cei 5km). Iar cand am venit spre casa ne-am oprit putin la Paulis, la monument.

Per total, o iesire foarte faina. Lumea faina, aer curat, plimbare lunga prin padure, poze faine. Si un material video via Alex.