Prin Italia

De doua zile “fac mucegai” prin Italia. Am ajuns ieri pe Roma Fiumicino dupa un zbor scurt si placut cu Wizz Air … Si apoi 7 ore cu masina spre cealalta parte a Italiei, intr-un oras statiune (pe hart: vis-a-vis de Bosnia-Hertegovina)… Adica rupti, terminati si tot ce vreti.

Azi, adica vineri am batut TOT orasul la picior. Adica “perla Adriatici” (dupa scrie in brosura lor).

Later edit:
Luni, 5 Martie 2012

In cateva zile m-am cam lamurit si cu ce se mananca orasele turistice de la Marea Adriatica. Niciodata nu m-a incantat ideea de a lancezi pe plaja…deci e clar ca nu ma atrage de nici o culoare acest stil. Adicatelea ziua plaja, noaptea party.

Iar in extrasezon e pierdere de vreme ca nu ai ce face. La grote nu te duce nimeni ca nu sunt tururi de barci (care merg in sezon), iar pe dealuri esti pe cont propriu ca din oras nu prea sunt marcaje. Cand urci deja pe serpentine, gasesti si marcajele (eu am gasit doua).

Sigur, vremea e faina. De vineri pana azi (luni) am prins doar 15-21C, dar se aude ca de maine ploua. Am facut o groaza de ture pe plaja, ba am mers si de dimineata sa vedem rasaritul (adica ceva nu am mai facut in viata mea).

Tot azi am reusit sa mergem la o cafenea si sa bem cappuccino si sa papam cornetto (un fel de croissant, dar italienii ii zic altfel). M-a mirat ca am dat doar 1.30 euro pe cappuccino si a fost absolut minunat.

(c) foto: Cristina P.