Padurea Ceala: Plimbare de Jumatate de Zi din Arad

Padurea Ceala face parte din Parcul Natural Lunca Muresului si se afla in apropierea Aeroportului Arad. Si foarte aproape de centrul orasului (vreo 4 km). Ne sta in fire ca in fiecare am sa iesim macar o data la plimbare prin padure. Daca pana acum am reusit sa faca plimbari fie primavara, fie pe inceput de vara, anul asta am reusit sa prindem ceva din toamna.

Din pacate foarte multi copaci au fost rupti in padure de furtuna din Iunie 2017 si chiar si acum se lucreaza la taiatul arborilor care sunt afectati. Si da, sunt multi. Nu ne-a venit sa credem! In plus, langa centrul de vizitare era pus un avertisment sa nu intram in padure pentru ca e pericol de accidente. Bineinteles, pe drum s-a putut merge fara nici o problema.

Am aflat ca in Parcul Natural Lunca Muresului se pot face tot felul de excursii iar cei care vin din alte parti chiar pot gasi cazare aici, dar noi cu aflatul am ramas. Traseul “tipic” pentru noi este centru – liziera padurii – pe drum pana la centrul de vizitare si apoi fie spre Zori de Zi si apoi Cabana Lac, fie traseul “scurt” de azi cand am plecat de la centrul de vizitare direct la Cabana Lac.

Drumul pana la Padurea Ceala si in padure

Centrul Aradului- Centrul de Vizitare

Am plecat de pe centru, pe str. Metianu, pe langa Turnul de Apa si Politie, pe langa Aeroport si pe drumul forestier pana la Centrul de Vizitare. Aici am incercat sa pricepam ceasul solar dar mi-a dat cu rest si am decis sa ne odihnim nitel. Pauza de apa, un snack, si cam atat de data asta. Cand stam mai mult prin padure, luam sandwichuri la noi sau , oricum, ceva mai consistent decat niste biscuiti.

Centrul de Vizitare – Cabala Lac

Pentru ca prin padure nu am avut voie sa o luam si pe drumul forestier nu imi place sa ma duc pana la Zori de Zi, am venit indarat spre Cabana Lac. 2 cafele si o punga de alune = 6 lei. A picat la fix ca apa mai avem din ce am luat cu noi.

Cabana Lac – Centrul Aradului

Si intoarcerea de la Cabana Lac spre centru, dar pe un alt traseu (pe langa Politia Rutiera).

Un total de peste 20000 pasi pe FitBit Charge 2.

Ah, poate vreti sa vedeti si cum arata padurea, nu?

Padurea Ceala

Liziera Padurii

Padurea Ceala

In padure

Padurea Ceala

Drumul forestier

Padurea Ceala

Copacii taiati dupa ce i-a afectat furtuna

Padurea Ceala

Tot in Padurea Ceala

Stiati ca?

Manastirea Hodos-Bodrog si Manastirea Bezdin se afla in interior Parcului Natural Lunca Muresului?

Exista nuferi in Arad? Si mai precis pe Balta cu nuferi din Rezervația naturală Prundul Mare (personal nu am fost niciodata, dar trebuie sa investighez).

Avem trasee pentru biciclete foarte bine marcate? Si da, macar o parte din trasee se poate face si pe jos (cele mai scurte). Cel pana la Cenad nu prea merge decat pe doua roti.

Echipament necesar

Ce ar fi bine sa aveti pe voi si cu voi cand vizitati Padurea Ceala: