O zi prin Szeged, Ungaria

In “acorduri” de Sex and the City pe fundal, apuc in cele din urma sa va scriu despre Szeged si al sau Targ al Artizanilor . De prin Noiembrie tot incercam sa facem iesirea asta, dar nu prea ni s-a aratat. Am reusit insa sa ajungem vineri, 21 Decembrie 2012. M-am gandit ca daca tot e sa vina “mult-asteptata” Apocalipsa, macar sa nu ma prinda prin Romania.

2012-12-21edited

Am plecat putin cam tarziu din Arad (pe la 11:30) dar la cat era de frig si ceata pe afara, nu prea ne-a incurcat. La vama a fost relaxat, am trecut repede si fara intrebari stupide. La Mako am facut o oprire scurta – ideea era sa ne luam ceva de rontait si sa schimb bancnotele in demoninari mai mici. Parca e un facut ca la casele de schimb din Arad mereu primesti banconte mari si cand mergi la o piata prin Ungaria se uita cam crucis la tine cand vrei sa schimbi bani mari.

Am ajuns in Szeged si am reusit sa gasim singura parcare gratuita din oras: langa malul Tiszei. Plus ca a fost si foarte aproape de centru. De acolo, lipa lipa la Dom si la Piata Artizanilor.

2012-12-21edited2

2012-12-21edited3

Nu este o piata tipica de Craciun, ci un targ al mestesugarilor. In plus, pentru copii erau locusoare de joaca gen labirint din baloti de paie si o plimbarica cu poneiul. Noi am ales sa stricam banii pe tot felul de prostioare: magneti de frigider, turta dulce, ciocolata de casa…

De la Dom, pe jos spre strada pietonala. Stiti voi, aia dupa care a fost “imprumutata” ideea strazii pietonala Metianu. Doar ca la ei arata mult mai bine! Si cum se termina aproape de piata Primariei, este si wi-fi gratis prin zona.

In piata Primariei a fost un alt targ, de data asta cu tot felul de chestii la reducere. M-am abtinut de la luat prostii , dar m-am ales cu ceva decoratii de Craciun (doua, asa am amintire).

14699_10151296410003396_27583986_n

Ne-am mai plimbat putin in zona pana a intrat frigul de-a binelea in noi, si am luat-o spre Szeged Plaza. Ideea era sa ne incalzim si sa papam ceva. Spre bucuria mea am gasit mancare buna si ieftina; dar preturile in Plaza au fost cam maricele. Oricum, am plecat spre Tesco pentru niste cumparaturi scurte (am o mica manie sa imi iau una alta cand plec din Ungaria, chestii ce nu le gasesc in Romania).

Drumul spre casa a fost lin si haios (am lasat GPS-ul pornit sa stim limita de viteza pe la vecini). Dar la vama am stat putin de data asta, fiind ceva mai aglomerat. Per total, o iesire faina. Si nu foarte scumpa.