Ce poti face vara in Arad

Aradul este un oras relativ mic, dar cu un farmec aparte. Multi il stiu sub denumirea de “Mica Viena” si, probabil si mai multi il stiu datorita strandului de pe raul Mures. Candva, intreaga zona a strandului era plina de viata. Acum, doar zona bazinelor (ce-i drept , renovata) mai ofera cea interesant pentru vizitatori (n.a.promit ca revin cu un post daca vad vreo miscare in zona de “entertainment”. Cand am fost eu ultima data pe Strand – la sfarsitul lui mai 2011- totul era pustiu si doar doua-trei localuri deschise. Pacat).

O zi prin oras

Pe langa faptul ca va puteti balaci la strandul aradean de pe Mures (intrare: 10 lei /adult) , sau la cel termal, mai exista cateva stranduri excelente in zona; chiar si la vecinii nostri de peste granita.

Aveti o bicicleta la dispozitie? Atunci de ce sa nu faci o plimbare prin Lunca Muresului? Sau poate o iesire la Ghioroc, Siria, Soimos sau , mai aproape de oras, la Padurea Ceala.

Daca vreti sa ramaneti in oras, o plimbare pe Faleza Muresului este interesanta, relaxanta si ofera ocazia sa faceti muuuuuulte poze. Nu uitati, adultii nu au voie sa se dea copii (deci stam departe de leagane, da?). In plus, puteti merge pana la Port Arthur la o bere, suc, plimbare…

Statuia Sfintei Treimi

Statuia Sfintei Treimi

Sa nu uitam de obiectivele turistice de aici: Catedrala Catolica, Catedrala Ortodoxa Veche, Catedrala Ortodoxa Noua, Complexul Muzeal Arad, Vechiul Turn de Apa, Piata Reconcilierii, Casa cu Lacat, Palatul Cultural, Teatrul Clasic Ioan Slavici, Palatul Administrativ, Palatul Cenad sau cladirea Garii Arad.

Daca aveti pofta de cumparaturi, avem un doua mall-uri. Sau puteti lua la rost pietele din Arad.

Excursii in jurul Aradului

Insa daca ajungeti pe Malurile Muresului ar fi pacat sa nu faceti macar o excursie de o zi cu plecare din Arad…si aveti de unde alege: Moneasa, Siria, Dezna, Lipova sau Gyula, Oroshaza, Szeged, sunt doar cateva idei. Daca vrei sa mergeti pana la Budapesta, un weekend este suficient macar sa descoperiti putin din ce ofera orasul.

Alte chestiute de facut

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Din 2012 este air show in Arad, intrarea e gratis, si are loc in iulie. Apoi mai sunt variate festivaluri si concerte, cu intrare gratuita.

Nota: articol completat si editat in Iulie 2013.