Martie in Italia si Grecia

Va povesteam zilele trecute despre cumparatul biletelor de avion de la companii low-cost , dar nu am dat prea multe motive de ce…ei bine, va anunt acum, ca tot sunt 80% din planuri facute (cred) ca doua saptamani din Martie voi fi pe taramuri Italiene si Grecesti. Hai sa ii spunem o mini vacanta plus delegatie…

Spre Italia vom zbura din Timisoara cu WizzAir. Aterizam in Roma si de acolo plecam spre o destinatie “secreta”, undeva pe malul marii. Va fi o saptamana de munca (imi iau lucrul cu mine) dar si relaxare.

Spre Grecia vom zbura de pe Roma cu EasyJet. Aterziam in Atena, de acolo metroul spre hotel si apoi…vom vedea ce facem in prima zi. Mai mult ca sigur “orientarea”, cum ii zic eu, adica plimbatul in zona si vedem cam ce statii de metrou si obiective ne surand. Apoi, a doua zi am planuit deja un tur pe jos al orasului (organizat). Da, v-am spus merg in delegatie, deci mult research.

Duminica vom vizita Acropole si muzeul sau (iarna este intrare gratis duminica la toate muzeele si site-urile istorice). Probabil nu prea vom mai avea timp si de altceva.

Vreau sa vad si schimbarea de garda (am eu ce am cu aceste ceremoniale, m-au bucurat si in Londra), sa vizitez cat de multe site-uri arhelogice pot si sa ma bucur de bucataria greceasca.

Urmeaza doua zile in Roma. Nu am nici un plan facut (si nici hotel rezervat, inca). Dar mai este timp.

In urma cu ceva ani am primit un kit (inclusiv audio) de invatare a limbii Grecesti. Evident ca acum m-am cam pus sa il studiez dar merge foarte greu. Literele le stiam de prin liceu dar atunci nu invatasem pronuntia corecta. Asadar, sa ne chinuim…ca nu o sa ajung prea departe stiu, dar macar lucruri elementare trebuie sa fiu in stare sa zic. Pana acum stapanesc saluturile, “multumesc”, si cam atat.

Daca ati fost in Roma si/sau Atena, astept parerile voastre si tips-uri despre ce e de vazut. Da, am o lista, am scris despre ele (in Atena) dar vreau sa stiu VOI ce ati facut acolo.

Later edit: 14.01.2012
In cele din urma am facut si rezervarea pentru hotel in Roma. Acum chiar stau mai linistita.