Lucruri GRATIS de facut in Londra

De ani de zile, Londra apare in top 10 al celor mai scumpe orase in lume. Am simtit-o pe pielea mea in martie 2011 cand am ajuns acolo gratie a doua bilele de avion castigate (cu un articol pe blog). Ulterior, am gasit tot felul de oferte foarte ok (zbouri din Budapesta cu Ryanair la preturi chiar mici) dar cand cautam cazare, ma lovea in moalele capului.

Dar Londra este un oras care merita vizitat si daca reusiti sa ajungeti, sunt sigura ca veti dori sa va simtiti bine. Daca se poate , pe bani putini sau…gratis.

Prin urmare, aveti aici o lista cu ce puteti face gratis in oras.

1.British Museum

HPIM0391_edited

Este unul dintre cele mai apreciate muzee din Europa – si favoritul meu! In plus, nu se plateste intrare. Unele expozitii speciale sunt pe bani, dar puteti petrece ore bune in muzeu fara sa lasati nici un ban. Personal, am stat mai bine de 5 h si am cedat cand nu mai puteam de durere de picioare.

Dar, British Museum nu e singurul care se poate vizita gratis. Iata o lista o altor muzee unde nu exista taxa de intrare:

  • Natural History Museum
  • Science Museum
  • National Gallery (pictura)
  • Tate Modern (arta internationala moderna si contemporana)
  • Tate Britain (arta britanica)
  • Victoria and Albert Museum (arta si design)
  • Museum of London
  • Horniman Museum )
  • Museum of London Docklands
  • Royal Air Force Museum

Multe alte muzee mici si galerii de arta se pot vizita pe gratis. Merita sa va pierdeti pe strazi in cuatarea lor.

Plimbare prin parcuri

Londra, Martie 2011

Londra, Martie 2011

Cele mai important parcuri din Londra sunt: St. James’s Park, Regent’s Park, Hyde Park si Kensington Garden. Hyde Park este faimos pentru Speakers’ corner (care, apropo, pe mine nu m-a impresionat cu absolut nimic).

Schimbare garzii la Buckingham Palace

HPIM0594_edited

Este unul dintre acele lucruri pe care vor sa le faca TOTI turistii (da, inclusiv noi). Iarna trebuie sa va uitati pe site cand au loc schimbarile garda. Insa vara, planuiti sa o prindeti pe cea de la ora 11:30 (care are loc in fiecare zi). Hainele gri sunt imbracamintea de…iarna.

South Bank

Dupa ce va speriati de Big Ben cand iesiti de la statia de metro Westminster – dap, am patit-o – treceti podul si plimbati-va pe malul sudic al Tamisei.

Trafalgar Square

Trafalgar Square e cunoscuta pentru statuia lui Nelson si National Gallery. Depending on when you visit, you’ll find some interesting displays in the square (like Christmas Trees before and during the Holidays).

Picadilly Circus

Este cea mai cunoscuta intersectie din Londra, un fel de Times Square european. Apropo, statuia de acolo nu este a lui Eros ci a fratelui sau geaman , Anteros.