Londra – Ziua III

Miercuri…a treia zi in Londra a inceput cu stirile de dimineata (avem tv in camera si merg o groaza de posturi inclusiv BBC One). Apoi telefonul dat celor de acasa sa stie de noi, urmat de micul dejun. Iar apoi… iesitul in oras. Ne propusesem multe si am vazut…foarte multe. Am luat, din nou, bilet de o zi valabil off-peak pe toate liniile de metro (6.60 Pounds) …iar dupa 9:30 a.m. GMT am luat-o din loc. Am luat Circle line..in directie opusa decat trebuia pentru ca marcajul la statia de metrou era fix pe dos. Never mind, ca am luat-o inapoi tot pe Circle Line si am ajuns la Tower Hill.

Iesirea din metrou da vis-à-vis de Tower of London. Am facut poze din multe locuri, am pierdut foarte mult timp plimbandu-ne in jurul castelului iar pauza de relaxare si incalzire (al naibii vant Londonez!) am facut-o la Starbucks Coffee. Ah dah netul NU mergea nici aici. Ce coincidenta, zau!

Ne-am plimbat si pe Tower Bridge…ba pardon am si congelat putin. Iar apoi, la metrou pentru urmatoarea oprire. Un baiat dragut care facea reclama la London Dungeons (nu, nu am intrat; thrill rides chiar nu ma pasioneaza) ne-a ajutat si am realizat ca avem legatura directa spre Westminster Abby. La statia de metrou Westmister… am dat nas in nas cu…Big Ben. Si da, e big. Ba chiar foarte big! Deci am bifat Houses of Parliament si Big Ben…si muuuuulte poze. Si “pozitii” pentru a afla de unde aratam mai bine in poze , iar Big Ben se vede in intregime. Grea provocare.

Cum London Eye era peste drum , am traversat Westminster Bridge si am ajuns pe malul de sud al Tamisei. Aici sunt cateva atractii una langa alta. Iar bilete de intrare rup bugetul in cate bucati vreti. Adica multe.

Stiu ca London Eye e considerata o “overrated attraction”, am zis ca o data in viata merita sa vezi Londra de sus. Am platit 18.60 Pounds de persoana pentru o plimbare cu London Eye si experienta 4D de dinainte de plimbare. Chiar nu stiu care din ele m-au impresionat mai mult, dar cred ca amandoua. Eu zic ca s-a meritat.

De sus am vazut numai bine unde e Westminster Abby, precum si alte cladiri importante, inclusiv Buckingham Palace. Dupa ce am coborit din roata am luat-o, din nou, pe jos pe pod iar de acolo direct la catedrala. Intrarea e 16 Pounds si am decis sa nu facem turul catedralei dar am intrat in biserica mica de langa. Acolo am facut planurile “de bataie”… Trafalgar Square si…mai vedem.

Pe drum spre cea mai aglomerata intersectie din Londra am deviat pe la Horse Guards. Erau prea frumusei caii din garda. Ah dah ..am prins si salutul specific. Am ajuns in Trafalgar’s Square foarte usor iar dupa o serie de poze – inclusiv la numaratoarea inversa pentru Jocurile Olimpice – si am decis sa nu intram la National Gallery (dura prea mult si deja era ora 4 p.m. GMT).

Prima lectie invatat luni a fost ca dupa ora 4 p.m. se pune un frig…asa ca , nu a durat prea mult sa realizam ca eram inghetati, obositi si flamanzi…deci directia hotel cu metroul. Deja suntem experti in navigare…sau paranoia, cum zicea iubitul meu, care nu mai era sigur daca marcajele sunt corecte.

Dupa vizita prin hotel sa ne schimbam si sa ne incalzim putin , am pornit spre pub. Din pacate netul NU merge nici aici. Dar mancarea din pub…yumm . Eu am decis a incerc celebrii Fish and Chips. Si nu mi-a parut rau. Iar langa, o bere Guinness mica.

(c) foto: Cristina P. si Alex G.

One thought on “Londra – Ziua III

  1. Pingback: Din nou la Londra: martie 2013 | prinarad

Comments are closed.