Londra – Ziua II


A doua zi la Londra a inceput cu micul dejun (inclus in pretul camerei de la hotel). Apoi, am luat bilete de zi la metrou si am plecat pe Central Line. Am iesit de la metrou in apropiere de British Museum, pe care l-am gasit foarte usor (harta e mereu de ajutor). Stiam ca dureaza “o vesnicie” sa vizitezi muzeul …si am simtit-o pe pielea, pardon, picioarele noastre… Am stat o ora sa vedem civilizatia Egipteana , mai bine de o ora sa vedem civilizatia Greaca si o parte din cea romana. Mi-a placut foarte mult colectia de ceasuri dar si expozitia referitoare la Europa Medievala. Pe scurt am stat peste patru ore in muzeu si am vazut….foarte putin. Ce mi-a displacut… galagia. Cand au venit grupurile de elevi era absolut exasperant. Dar fiind un muzeu imens unde nu se percepe taxa de intrare, chiar nu aveam ce comenta.

De aici am pornit spre St. Paul’s Cathedral, tot cu metroul si tot pe Central line (rosu). A fost momentul cand ne-am invartit putin in jurul…cozii.. ca deh, era greu sa ne uitam chiar in spatele nostru cand am iesit din metrou (chit ca pe harta arata clar ca e in spate). Eh…ne-am mai plimbat putin, si tot nu ne-am ratacit. Am facut doar un detour. Si a meritat ca am vazut doua biserici superbe. Inainte de a merge spre St.Paul’s am facut un popas de…refuel. In catedrala nu am intrat dar am facut poze din exterior. Si ne-am documentat despre Temple Bar, singura poarta de intrare in oras care a mai ramas intacta.

Ne-am declarant invinsi (sau mai bine spus obositi) si am luat-o inapoi spre hotel.

Dupa o pauza de tras sufletul am plecat spre pub…pacat ca am iesit la “bantuiala” cam tarziu; era ora locala 7 p.m. si toate localurile…pline ochi. Iar wi-fi-ul gratuit din McDonald’s va zic eu…NU merge. Sau mai bine zis sa taraie in asa hal ca nu poti face absolut nimic. Ma logasem pe Yahoo Messenger dar nu am putut vorbi cu nimeni. Asa ca ne-am intors la hotel si…somn de voie.

(c) foto: Cristina P. si Alex G.

One thought on “Londra – Ziua II

  1. Pingback: Din nou la Londra: martie 2013 | prinarad

Comments are closed.