Lecturi Urbane Arad

Lecturi Urbane este un proiect de implicare civică, iniţiat de Civika cu scopul de a promova lectura în locurile publice şi în mijloacele de transport în comun şi actul cititului în general.  Povestea din spatele Lecturilor Urbane se reportează la pasiunile oamenilor, la personalitatea fiecăruia, la dorinţa de a produce o schimbare în bine în societatea
din care fac parte.

Stăm de vorbă cu Cristina Puscas, organizatorul Lecturi Urbane in orașul Arad.

De ce “Lecturi urbane” la Arad si care sunt asteptarile pentru acest eveniment?

Cristina Puscas: Aradul are nevoie de un suflu nou în cultură; are nevoie de acei tineri nebuni care nu pot sta departe. “Lecturi urbane” este un proiect care m-a fascinat de cand am aflat de existența lui. Așteptările pentru acest eveniment sunt … mici. Dacă după Lecturi Urbane doi oameni vor merge la prieteni și la familie și le vor sugera să citească o carte, eu voi fi multumită, pe deplin.

Unde mai exact va avea loc evenimentul și care este programul manifestărilor.

Cristina Puscas: Evenimentul va avea loc în Parcul Eminescu, cunoscut aradenilor ca și “parcul pensionarilor”. În jurul prânzului îi vom aștepta pe toți iubitorii de lectură în parc; iar seara, toți cei care iubesc folkul și muzica bună , în general, sunt așteptați în Club Flex pentru o seară specială (inclusiv karaoke)

Autoritatiile locale și-au adus aportul în realizarea acestui proiect? Cât de mult sunt sprijinite astfel de evenimente la nivelul județului nostru?

Cristina Puscas: Din pacăte, m-am lovit de un zid cam mare la Primărie… Cererea pentru utilizarea spațiului public este depusă de două săptămâni la Primărie și răspunsul înca nu a venit… Se pare că orice eveniment cultural în Arad este privit cu “suspiciune”.

Mulțumim pentru informații!

– Echipa “Prin Arad” va face live blogging la evenimentul Lecturi Urbane și revenim cu informații pe masură ce acestea ne sunt furnizate.  Evenimentul va avea loc in data de 28.08.2010