K si drumul spre castel

Sambata, 25 septembrie 2010, incepand cu ora 20, in sala Teatrului Vechi (str. Gheorghe Lazar, nr.1-3) a avut loc spectacolul de teatru-dans “K si drumul spre castel” (K et la piste du chateau). Realizat dupa romanul lui Kafka, Castelul, spectacolul este rezultatul unui proiect de doi ani finantat de Comunitatea Europeana prin programul Cultura 2000.

«K şi drumul spre castel» este o transpunere în scenă, prin intermediul teatrului-dans şi a muzicii live, a unuia dintre cele mai reprezentative romane ale lui Franz Kafka – «Castelul»”, a declarat Cristian Nedea, regizorul spectacolului.

In Romania, spectacolul s-a jucat la Cluj Napoca si la Arad, iar intrarea a fost libera.

Proiectul a implicat 3 solisti, 5 muzicieni, 6 dansatori, 7 comedieni, un cor si figuranti. In total, peste 30 de persoane au fost implicate in realizarea spectacolului.

Sala Teatrului Vechi din Arad a fost plina, cu totii infruntrand cu stoicism frigul si umezeala. Din nefericire in media aradeana ora spectacolului a fost gresit anuntata (19 in loc de 20) , ceea ce a adus ceva frustrare pe fruntile celor prezenti inainte de ora 19. Ulterior am aflat ca actorilor nu li s-au oferit conditii si au fost nevoiti sa se schimbe in toaleta cafenelei aflate in curtea teatrului.

Insa spectacolul a meritat asteptarea si frustrarile. Tinerii dansatori au incantat audienta, subliniile prin dans si muzica, povestea lui Kafka.

Au mai scris despre eveniment: