Idei simple sa iesim din rutina (in cuplu)

Daca tot suntem in saptamana “roz cu inimioare” (adica cea dinainte de Sf.Valentin), m-am gandit sa vorbesc putin despre cum am putea sa iesim din rutina. Stim foarte bine ca rutina se instaleaza foarte usor, mai ales ca este ajutata de un anume ritm de munca (al unui sau amandurora). Dar nimeni nu vrea sa ajunga in situatia in care te simti prins intre casa si munca si nici nu mai apuci sa ai momente faine cu iubitul/a.

1. Iesiti in oras

Sunt cat se poate de guilty de a ma inchide in barlog iarna. Insa, asta nu inseamna ca nu ies macar la o cafea sau un ceai. Faceti-va obicei sa iesiti macar o data la doua saptamani , chiar daca stati doar doua ore in oras. Mergeti la teatru sau la Filarmonica, apoi incercati un ceai nou undeva. Sau un Cosmo.

2. Surprize placute

Dupa o zi proasta sau lunga pana si faptul ca altcineva spala vasele e o surpriza placuta. Intra in aceeasi categorie: o ciocolata, niste fructe sau de ce nu, cativa ghiocei gingasi, toate oferite din inima si fara motiv anume.

3. Nu uitati de voi

Si ma refer la intimitatea voastra. Gasiti orice motiv si scuza sa va faceti de cap printre asternuturi. Zilnic.

4. Timpul petrecut separat e minunat

Fiecare avem piticii nostri pe creieri, altii au colectie…ideea e ca fiecare avem nevoie de timpul nostru, singuri singurei, cand facem ce ne taie capul. Asa ca ,nu o data, prefer sa stau cu nasul in vreo carte decat sa ies la cafe cand jumatea merge doar cu baietii.

5. Compromisul

Invatati sa ajungeti la un punct comun, altfel iese cu scantei. Multe.

6. Intreaba-ti jumatatea cum i-a fost ziua. In fiecare zi

Si daca fiecare zi e la fel , nu conteaza. Intreaba. Stim, femeile asculta iar barbatii ofera solutii chiar daca nu sunt cerute.

7. Faceti lucruri impreuna

Mergeti la dans sau la sala impreuna. Iesiti la plimbare. Sau gatiti impreuna. Planuiti un day trip (zau daca e greu, cel putin din Arad sunt foarte multe posibilitati sa iesi in weekend la hike-ing). Orice numai sa va gasiti o activitate care o faceti doar voi doi. Intotdeauna.

8. Gasiti un motiv sa fiti recunoscatori in fiecare zi

Mie mi-a picat pata pe #100happydays. E un exercitiu fain sa gasesti fericire in gesturi gingase si lucruri mici.

Voi ce idei aveti sa nu va apuce plictiseala si sa evitati rutina ?