Gata, trag cortina…final de stagiune la Teatrul Arad

Sorry (iarta-ma) a fost motivul pentru care am mers duminica la teatru. Ratasem pana acum piesa din varii motive. Din start va spun ca nu sunt fan al dramaturgilor rusi (Alexandr Galin e autorul piesei) insa sunt mare fan Zoltan Lovas (apropo: felicitari pentru premiu!)

Despre Sorry nu stiam nimic, decat ca se aseamana intru catva cu Anonimnul Venetian, o piesa care pe mine m-a prins. Sorry insa e foarte trista, alternand momentele de fericire cu cele de zbucium.

O piesa de dragoste, as putea spune, sau de ce nu, de tradare? Femeie fiind am incercat sa vad lucrurile din perspectiva Innei Rassadina, o femeie cu principii care ajunge sa renunte la ele tocmai pentru omul iubit- si doar pentru afla ca el, Iuri Zvonariov, s-a casatorit cu o alta pentru a primi cetatenia israeliana.

Daca la inceputul piesei gestul lui de a casatori cu Inna – pentru a-i oferi libertatea de a pleca din Rusia – pare unul venit din dragoste si dor, pe final, devine unul crud. Iar el, din cavalerul salvator, devine barbatul rau, hulit. Inna oscileaza intre momente de extaz, de vesnice intrebari (“sigur ma iei cu tine?”) si amagire.

Decorul – morga – in care are loc intreaga actiune a piesei da o nota de dramatic cum rar inalnesti. Te astepti ca ceva sa “mearga prost” chiar daca la inceput pare ca merge bine. E o raceala in acel decor care iti ridica parul pe spinare.

Nu m-a uimit piesa, dar nu pot sa zic ca nu mi-a placut de loc. Dupa cum spuneam, nu sunt mare fan al dramaturgilor rusi, insa Claudia Ieremia si Zoltan Lovas isi stiu jocul si nu pot sa te faca decat sa fii atent la piesa.

>>un material mult mai complet a scris Bogdan

Nota: din respect pentru actori nu fac niciodata poze in timpul spectacolului.