Final de Challenge FitBit. Si un nou inceput

Raportarile anterioare sunt :
>>4 saptamani
>>8 saptamani
>>12 saptamani
>>17 saptamani
>>23 saptamani

Nu stiu cum a calculat colega care a manageriat challenge-ul dar, chiar de ziua mea, am primit un email foarte fain in care anunta castigatorii challengeului – yup, sunt in top 4 – si un nou challenge.

Sa o luam pe rand insa, raportarile pentru ultima saptamana, la mine cu nr. 24. [eu stiam ca pentru Europeni challengeul a inceput in 15 Iunie.]

23-29 nov

O noua challenge incepe chiar azi, 7 dec. Si va tine 26 saptamani. Adica pana in 6 iunie 2015.

Planul e sa continui sa cel putin 10k pasi pe zi. Iar cand va aparea Charge HR pe piata, voi vrea sa ajunga la mine pe mine.

Cum functioneaza FitBit?

Tracker-ul foloseste un accelerometru pe 3 axe pentru a “intelege” miscarile facute. Analizand datele primite, tracker-ul tine cont de distanta, frecventa, intensitate si pattern-uri pentru a numara pasii, a calcula caloriile arse si a da alte detalii. Comparat cu accelerometrele pe o axa (al meu antic pedometru de la Genius), FitBit este mult mai precis. O conditie clara pentru a calcula o miscare ca si “pas” este aceea ca miscarea sa fie suficient de “larga”. In anumite conditii , poata da valori mai mici decat in realitate (pe suprafete extrem de moi).