Excursie de o zi din Arad: Gradina Botanica din Macea

Duminica (4 nov), o zi superba cand stateam pe ganduri cu jumatatea unde sa iesim la plimbare #prinarad. Cand ne deciseseram pe varianta obisnuita (Malul Muresului), cineva intreaba pe Facebook daca nu sunt doritori de plimbare la Macea, cunoscuta pentru Gradina Botanica (parcul dendrologic) din localitate.

In 10 min decisesem cand plecam si in 1 1/2 h eram deja pe drum. Macea se afla la aprox 23 km de Arad si cel mai usor se ajunge cu masina. Sunt si trenuri dar trebuie sa mergeti pana in Curtici si apoi sa ajungeti in Macea (cautare Arad-Macea pe infofer.ro nu a dat nici un rezultat).

Nu stiam la ce sa ma astept , dar eram ferm convinsa ca voi putea face poze faine. Si mare dreptate am avut. Am stat in jur de ora prin gradina botanica – intrarea este 2 lei / adult – si am avut parte de liniste, vreme buna si muuuuuuta relaxare. Pacat ca nu a fost deschis castelul. Mi-ar fi placut sa vad si interiorul sau.

Rezultatul iesirii noastre? Primele doua poze sunt editate in Instagram, iar toate sunt facute cu telefonul (Sony Ericsson Xperia X10).