Eveniment: Lansare de Carte Iulian Petrescu – In Lumina Candelei

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cu Iulian Petrescu m-am intalnit la Lecturi Urbane III (17 dec 2010) cand am avut surpriza sa primesc o carte scrisa de el (din cele donate pentru eveniment) si am stat destul de mult de vorba.

Cand m-a anuntat ca va avea lansare de carte luni 16 decembrie 2013, am facut ce am putut sa imi eliberez programul la munca si sa ma prezint la ora 17 la Sala Concordina (Biblioteca A.D.Xenopol).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am regasit un poet foarte emotionat de acest moment. Si cine nu ar fi cand isi vede munca aranjata frumos in pagina si tiparita cu litere de schioapa?

Printre obsinuitele introduceri despre poezie si autor – si la cat de critic literar sunt, voi sari cu foarte mare drag peste partea asta – s-au inserat si doua momente muzicale, alaturi de poeziile in lectura lui Iulian.

Nelu Pitic si Daniel Julean au cantat doua coline, iar Cristi Bordas si Laura Gaspar au cantat o piesa compozitie proprie, Trei sfeturi de cer si o colinda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cred cu tarie ca actul creatiei este unul foarte personal…si ciudat. Inspiratia poate sa vina cand te astepti mai putin si sa fie catalizata de te miri ce. Iulian a cules toata nostalgia dupa mama, iubire si copilarie, imbracand-o in versuri care sa ne unga pe suflet.

Suflet blajin si indreptat spre frumos, fost membru al Teatrului Vesnic Tanar, Iulian a publicat prima carte “Viata exista” in 2009. Volumul “In lumina candelei” merge pe aceeasi linie.

Va las sa cititi o poezie care mi-a placut in mod special.

Speranta
Te privesc
Ca pe o carte citita,
recitita.
Doar
surasul gurii tale
Face
povestea altfel.

Despre autor:

Iulian s-a nascut in 1989 in comuna Letcani, jud.Iasi. Inainte de a implini 1 an se muta cu familia in jud.Arad. In perioada copilariei si adolescentei a fost membru al Teatrului Vesnic Tanar. In 2009 a lansat prima carte de poezie “Viata Exista”.

(c) Cristina P.