Draga Tango, te iubesc, ba te urasc…

Sfarsit de lectie de Tango. Cu numarul doi (trebuia sa fie trei dar am chiulit de la una pe baza de bilete la balet). Ma asez pe vine si ma simt ca un copil mic gata sa se dea cu fundu de pamant si sa zica “nu mai vreu”. Scot pe gura un “Nu mai pot. Ma dor neuronii”. Instructorii nostri schiteaza un zambat de intelegere, stiind bine ca noi am tras sa recuperam. A fost acel moment cand imi venea sa urlu de draci ca nu stiu, nu pot, nu pricep…Tango, te urasc!

Sfarsit de lectie de Tango. Cu numarul patru. Plutesc. Dupa 2 ore si jumatate de exercitii, dans, muzica…nu ma simt de loc obosita. Ba din contra, am o energie pe care pana acum nu am cunoscut-o dupa o lectie de Tango. Iar Tango to Evora (atentie, produce depedenta!) mi se invarte in cap, pe repeat. Tango, te iubesc!

M-am indragostit lulea de el. L-am simtit prima data mai de-aprope in August, la Zilele Aradului , cu toate ca am mai avut eu intentii ne a intelege bine si inainte (numai ca, ballroom nu mi-a priit si eram prea copila pe atunci). Cumva m-a speriat putin pasiunea asta aprinsa. Asa sunt eu, cand ma prinde ceva, ma prinde cu totul. Doar ca…astept aceeasi pasiune.

Si greu a mai fost la inceput. Nu intelegeam de ce mi se pot spunea ca la Tango ajungi obosit la cursuri si pleci relaxat. Eu ajugeam relativ ok si plecam stoarsa psihic. Asa ca, am decis sa aflu de ce…

Am aflat…in sufrageria alor mei. In weekend am avut Tango si lectii de tango pe repeat. I-am innebunit si pe ei cu Tango to Evora. Si ne-am pus pe dans. Cu zambet pe buze, cu veselie, fara sa ma simt aiurea cand gresesc. De fapt, stiti voi, in Tango nu gresesti. In Tango, improvizezi! Sau , daca nu stii ce sa faci, te opresti. Procesezi. Si continui cum simti tu.

Pot numara pe degetele de la o mana cate “figuri” stiu. Adunat, de cand am inceput cursurile de Tango cred ca am dansat vreo 10 ore. E putin. Dar atat de mult.

Azi, draga Tango, te iubesc. Pentru ca ma inveti lucruri noi despre mine. Pentru ca ma fortezi sa ies din zona de comfort. Pentru ca esti pasional, creativ, si ma faci sa improvizez. Pentru ca am cunoscut oameni minunati. Pentru ca in bratele tale inchid ochii si plutesc.

Iar voi, dragi cupluri, indiferent de cati anisori aveti la bord, va asigur ca Tango o sa rescrie dinamica dintre voi. Daca faceti impreuna ceva fain, o sa va uneasca si mai mult. O sa zambiti ca tampii unu la altul de va intreaba lumea daca asa faceti si acasa (da, exact asa!). O sa vreti sa gasiti locusorul vostru unde sa exersati. O sa fie al nabii de sexi chiar daca arunci pe tine haine de…sport. Desi, pe cum trec orele, asa vei vrea sa pui o rochita pe tine. Pentru ca da, e sexi. Si e intim.

Ce nu e? Sport. Port mereu unul din FitBit-uri. Daca Charge 2 nu inregistreaza nici un pas cand dansez, One-ul reuseste (tocmai pentru ca e clip on), dar in nici un caz nu e activitate fizica. Ci doar max 1500 pasi intr-o ora si jumatate.