Destinatii de toamna

August e ultima luna de vara – care vara, mai bine nu intrebati ca deja mi s-a urat a furtunilor- … asadar e cazul sa ne gandim pe unde umblam…la toamna.

Personal, imi place toamna pentru ca:

  • e mai ieftin sa calatoresti decat vara; celebrul “shoulder season” e demential pentru calatorii cu buget redus, adica pentru cei ca mine
  • in zona Mediteranei poti face baie si plaja chiar si in Septembrie
  • in Noiembrie culorile o iau razna si e rost de poze superbe

Prin urmare, unde mergem toamna asta?

Italia

Camera Effects-1330926036911

Daca aveti pofta de plaja, mergeti la mare. Aveti de unde alege.

Daca aveti pofta de site-uri arheologice, aveti si acolo de unde alege: Pompeii, Herculaneum, Colosseum, Forumul Roman…adica Napoli si Roma.

Iar daca aveti pofta de cumparaturi, de ce nu Milano?

Pe hostelbookers gasiti cazari la preturi bune. Si apropo, Napoli e ceva mai ieftin decat Roma si aveti zbor direct din Budapesta cu Wizz Air.

In Napoli, cazarea prin mijlocul lui Septembrie va costa de la 40 euro/ dubla cu baie proprie, pe noapte; iar in Roma de la 60-68 euro/dubla cu baie shared, pe noapte.

Germania

Mai precis, Munich si Oktoberfest. Din 20 Sep pana in 5 Oct puteti sa degustati din bunatatile nemtesti numite bere, carnati de bere si covrigi. Sigur nu e un party pe placul meu, dar sunt convinsa ca sunt destui iubitori de bere in tara asta.

Ideal ar fi sa luati deja cazare si sa considerati locuri in jurul orasul, mai ales daca aveti un buget mai redus. In Munich, de exemplu , comform Hostelbookers, in timpul Oktoberfest, cazarea va costa de la 230 euro/dubla in hostel, dar cu baie privata, pe noapte. Sau de la 60 euro/adult pe noapte la cort.

Puteti ajunge cu trenul pana in Munich dar si varianta cu avion este posibila. Lufthansa zboara de pe Budapesta la Munich. Insa varianta cu trenul via Budapesta – Viena este o idee chiar buna. Railjet are ruta directa din Budapesta la Munich.

Polonia

Sau mai bine zis, Varsovia. Un centru istoric dragut, un skyline numai bun de tras in poze, dar si parcuri care va asteapta sa va relaxati.

Din Arad, varianta de a ajunge e cu trenul via Budapesta. Iar de cautat legaturi, va recomand to bahn.de si sa nu va bazati pe tanti de la bilete.

In mijlocul lui Septembrie, cazarea va costa de la 41 euro/dubla cu baie shared pe noapte, cu access usor si direct la Centrul Istoric.

Slovacia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sau mai precis Bratislava si Castelul Devin din apropriere. Un orasel cochet care mie mi-a picat cu tronc, determinandu-ma sa incerc sa vizitez si alte orase mai micute in viitor. Un centru istoric foarte compact, Dunarea care ofera si modalitatea de a ajunge la interesantul Castel Devin si mancare foarte buna, toate recomanda Bratislava pentru o iesire toamna asta.

Din Arad, cel mai usor se ajunge via Budapesta cu trenul. Sau daca sunteti aventurosi si dispuneti de mai mult buget, din Budapesta puteti lua hydrofoil-ul (da, acela de merge pana la Viena).

In mijlocul lui Septembrie, cazarea va costa de la 44 euro / dubla cu baie proprie, pe noapte. Daca stati in apropierea centrului istoric , veti avea surpriza sa puteti umbla peste tot pe jos.

Ungaria

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu mi-a reusit sa vad Ungaria toamna (inca) dar rectitic cu o scurta vizita anul acesta in Septembrie. Insa pentru fall foliage amanati vizita pana in Octombrie , chiar Noiembrie.

Alegeti Budapesta ca si baza , iar apoi faceti iesiri in jurul capitalei. De exemplu, Eger,un minunat orasel medieval.

La Budapesta se ajunge foarte usor cu trenul sau cu masina. Dar pentru cei din centrul tarii, exista si zboruri cu WizzAir de pe Targu Mures.

Cazarea in Budapesta va costa de la 20 euro/dubla cu baie shared, pe noapte.