Descoperim Aradul: Cetatea Siria (21.08.2011)

Am pornit sa Descoperim Aradul si duminica, 21.08.2011. De data aceasta la Cetatea Siria.

Pe cand am ajuns noi in autogara veche (aprox 8:40) o parte din temerarii exploratori aradeni (si nu numai) erau deja la datorie. Fiecare se lauda cu cate o cana de cafea in dotare. Tin sa mentionez organizarea aiurea din autogara. Daca nu auzeam anuntul ca un anume autobus merge spre Pancota, era cat pe ce sa pierdem plecarea. Dar, am reusit sa urcam, si sa ne asezam (si/sau inghesuim) bombanind tot drumul pana la Siria.

Cand am dat de aer (curat), hai la muzeu. Pacat ca era inchis. Duminca. Evident. Ca doar turisti nu trec pe aici (prin tari mai civilizate muzeele sunt inchise lunea pentru ca duminica sunt turisti “de weekend”).

Deci am inceput urcusul. Bombanind. Din nou. A fost umezeala cam mare si unii dintre cei 34 de temerari exploratori (inclusiv eu) am cam mers mormaind jumatatea din traseu. Dar cand s-a mai uscat aerul, a fost bine. Un sistem de tracking online mi-a spus ca am facut 3.62 km pana la cetate (45 min fara opriri).

In cetate, ne-am asezat care pe unde am putut si am dat iama in sandwichurile aduse de acasa. Si in clatitele de la Daniel. YUM!

Dupa tura de rasete , bancuri si joaca cu Lulu (un labrador superb!) am pornit la drum. In jos, pe drumul de masini (cel lung si mai usor). Ideea era sa mergem la Manastirea Feredeu dar cum nu stiam nici unul marcajul iar Google Maps ne arata traseul care il stiam (pe drumul judetean prin comuna Siria), am decis sa nu riscam sa pierdem autobuzul de intoarcere si am renuntat la Feredeu.

Traseul de la Cetate pana vis-a-vis de Casa Memoriala Ioan Slavici a fost 7.68 km (1h 27 min fara opriri). Pe un soare incredibil.

A fost, din nou, o aventura interesanta. Si de data aceasta ne-am adunat mai multi si ne-am bucurat de un invitat special din Timisoara (care a venit cu frumoasa Lulu).

>>citeste mai mult despre Excursii de o zi cu plecare din Arad

2 thoughts on “Descoperim Aradul: Cetatea Siria (21.08.2011)

  1. Pingback: Excursie de o zi din Arad: Cetatea Siria | prinarad

Comments are closed.