De ce imi place sa scriu in cafenele / cluburi…

De cand am laptop (iarna lui 2006) mi-am facut o obisnuinta din a lucra – din cand in cand – in cafenele sau cluburi. A inceput din necesitate: mi-a fost picat netul 1 saptamana si providerul nu s-a obosit sa il repare…asa ca am gasit un club langa casa unde aveau wireless gratuit (ma rog, o cafea, doua trei ca nu pot sta toata ziua fara consumatie…) si mi-am facut acolo veacul cam o saptamana… cand, evident, si-a revenit subit netul meu de acasa.

Apoi, am plecat in vizita la rude si prieteni si nu puteam sa imi iau zi libera (platita) asa ca am luat laptopul cu mine (cu tot cu internetul mobil). Mi-am facut treaba, ba am descoperit ca in Mall in Bucuresti e chiar trendy sa lucrezi …

Evident, mi-au sarit in minte imagini din Sex and the City cand Carrie se duce la Starbucks sa scrie…din varii motive. Eh, uite, am devenit si eu o mica Carrie (hihihi si eram deja scriitor cu acte in regula).

De o vreme imi face placere sa ma adun cu prietenii – cu laptopurile – si sa ne vedem de ale noastre – eu articole, ei …ei stiu ce – prin cafenele si cluburi.

Va dau acum o lista pur subiectiva a locurilor unde stau pe wi-fi gratis, in Arad:

 • Club Flex (Str. Unirii nr. 5) de unde scriu si acest post. Reteaua nu e parolata si mai nou nici nu mai cade. Am venit la concert folk si pana incepe, well, mi-a venit o idee de articol.
  Update Ianuarie 2012: din pacate, am fost recent prin Flex si telefonul meu nu a mai gasit reteaua wireless. Pacat.
 • Cafe Boeme (Str. Episcopiei, aproape de Teatrul de Marionete) – reteaua e parolata, trebuie doar sa cereti parola. La mine a mers cam aiurea wi-fi acolo, dar pe laptopul de pe care scriu acum a mers foarte bine. Articolul despre Lecturi Urbane Arad, editia 2, l-am scris de acolo.
 • Tribuna Cafe (str. Eminescu, in spate la Biserica Reformata) – reteaua e parolata, trebuie doar sa cereti parola. Eu nu am stat pe wi-fi acolo, dar a stat un prieten si mergea foarte bine.
 • Ahmad Tea House (in Piata Avram Iancu) – reteaua e fara parola si merge bine.
  Update Ianuarie 2012:nu mai este parola. Merge la fel de bine.
 • Noul KF (Piata Avram Iancu) – reteaua este parolata iar parola o aflati de la bar. Merge absolut minunat. Eram 3 laptopuri pe wi-fi intr-o seara si am avut doar cuvinte de lauda.
 • One More Beer – reteaua nu e parolata si merge foarte bine. Am stat acolo si am lucrat cateva ore.
 • McDonald’s – reteaua nu e parolata dar merge cam prost. La nevoie insa, e buna de verificat un mail. Si ca si idee: cam peste tot in tara si strainatate in McDonald’s veti gasi wi-fi gratis
 • Piata Avram Iancu – exista o retea publica, neparolata, care merge chiar decent. Bateria sa va tina.
 • Restaurant Retro (fostul Clubul Presei, langa Continental) – reteaua nu e parolata si merge bine
 • Fantasy Cafe (str. Mihai Eminescu, aproape de Biserica Reformata) – reteauan nu e parolata si merge destul de bine (gen iti poti verifica mailurile)
 • Update Ianuarie 2012: Irish Pub: reteaua nu este parolata si merge bine

Iata si recomandarile lui Adrian:

 • Divino (Bvdul Revolutiei) – internetul este gratis si neparaolat, merge decent
 • Cystal Cafe (Bvdul Revolutiei)– gratuit, fara parola, merge decent
 • Atrium Mall – exista o retea gratuita a Mallului dar care merge chiar slabut. Alternativele sunt Curigo – retea gratuita , parolata si care merge foarte bine – si Carturesti – retea gratuita, neparolata, si merge bine.

V-as ruga sa completati voi lista de locuri cu wi-fi GRATIS in Arad. Si comentariile de rigoare. Promit ca voi trece in vizita.

Desi , poate, e un trend, nu mi se pare ceva uber-cool sau uber-pitzi sa stai cu laptopul si sa lucrezi intr-un loc mai …neconventional. Recunosc ca mie imi stimuleaza imaginatia un loc de genul acesta. Altfel parca se leaga ideile intr-o cafenea sau club decat daca ma uit la aceeasi patru pereti de casa, oricat de mult m-as chinui sa scot ceva idei interesante.

Poate ca nu sunt singura care asociaza ideea de a scrie in loc public cu Sex and the City dar…imi place.

Vorbeam inainte de Lecturi Urbane Arad editia 2 cu un patron de club si imi spune ca lui ii vin cele mai bune idei in birt… asta dupa ce tocmai facusem cateva schimbari majore la afisul evenimentului…la el in “birt”.

Va las acum…incepe concertul.

Am uitat ceva: merci Emi ca mi-ai imprumutat laptopul pentru acest post. Eu l-am lasat acasa de data asta.

Nota: post publicat initial in 15 Nov 2010 si republicat in 3 Ian 2012, ulterior in 20 Feb 2012.