De ce ar trebui sa calatoresti cu jumatatea

Ma gandeam zilele trecute ca pana acum nu am calatorit niciodata singura. Am fost in excursii cu familia, prietenii sau jumatatea. Si chiar daca trebuie sa inveti cum sa nu te iei de gat cand calatoriti impreuna, eu raman fidela calatoriilor in cuplu.

Dezavanatajul cel mai mare este ca avem foarte putine poze impreuna; iar “selfie”-urile de cuplu nu prea intra in favoritele mele. Insa exista si avantaje. Iar eu avantajele le leg de motivele pentru care ar trebui sa calatoresti cu jumatatea.

1. Momente de neuitat

Panorama spre Pesta din Buda Castle

Panorama spre Pesta din Buda Castle

Este minunat sa impartasesti momente de neuitat cu jumatatea; o plimbare la apus pe malul marii, o tura in London Eye sau o dupa amiaza ploiasa printre ruinele de la Acropole. Fiecare este o amintire care trece dincolo de pozele facute in acel loc. Oricand va veti aminti de vacantele voastre, va veti aminti si de momentele superbe .

2. Vei descoperi o “alta personalitate” a fiecaruia

Calatoritul – dar nu cel la “all inclusive” – va testeaza in fiecare moment si va dezvalui laturi ale personalitatii care stau foarte bine ascunse atunci cand sunteti acasa.

Vei invata repede cum reactionezi tu si jumatatea ta la stres, probleme, momente neasteptate. Ce faceti sau nu faceti cand sunteti foarte obositi. Eu daca sunt foarte obosita stau cu ochii pe harta ca pe butelie sa nu cumva ma ratacesc. Si sunt enervanta la culme pana nu ajung la hotel/hostel.

3. Ceva nou

Daca sunteti intr-o relatie de lunga durata, sansele sunt ca deja sunteti intr-o anume rutina. Rutina care nu face minuni pentru nici unul si nici pentru relatia voastra. O iesire va permite sa va redescoperiti. Mai ales daca veti face chestii romantice sau lucruri noi care oricum nu le puteti face acasa.

Si tot aici intra si …intimitatea. O camera de hotel poate aduce ceva foarte nou in viata voastra amoroasa. Nu va fie frica sa improvizati dar atentie la decibeli pentru ca uneori peretii sunt cam subtiri si nu cred ca vreti sa stie tot plaierul ce faceti, nu? Si daca va apuca cheftul de prostioare prin locuri publice, aveti grija ca se cam platesc amenzi daca sunteti prinsi.

4. La drum lung, o carte si…voi

972037_10151681757428396_2124243791_n

E dreot ca poate preferi o carte – ca si mine – sau sa asculti muzica – ca si jumatatea – dar la un moment dat , crede-ma, o sa va plicitisiti de toate si este atat de bine sa ai cu cine vorbi. Ma refer mai ales la drumurile lungi cu trenul (sau busul) ca in avion …te cam ia somnul oricum.

Voi ce alte motive mai aveti?