Daruri Handmade pentru cei mici

In urma cu ceva vreme am rugat-o pe Adriana (@AdyAnkh) sa realizeze cateva brose pentru proiectul Lecturi Urbane Arad. Ulterior am imprumutat de la ea un set handmade pentru party-ul de Halloween… iar acum am rugat-o sa ma ajute cu idea pentru cadouri de Mos Nicolae si Mos Craciun.

Am descoperit lumea handmade cu mult timp in urma: pe cand faceam singura bratari impletite din fire colorate sau imi cumparam de la targuri tot felul de nimicuri facute din piele.

Dar hai sa vedem ce recomanda Adriana pentru persoanele speciale din viata noastra. Si incepem cu cei mai micuti din familiile noastre. Daca inca nu ati ales un cadou de Mos Nicolae (sau Mos Craciun) pentru copilasii de langa voi, aveti aici cateva idei.

“Cand Cristina mi-a propus sa scriu un mic ghid handmade de Craciun am acceptat imediat. Handmade-ul e o mare bucurie pentru mine, frumusetea obiectelor unicat, sentimentele care emana din fiecare margea, fiecare figurina, fiecare linie pictata, fiecare cutie, ochi tricotat sau crosetat, din fiecare impunsatura de ac sau impletitura de sarma.

Totul emana dragoste, dragoste de frumos. In fiecare recunosti un anume artist. Daca luati 10 artisti handmade care folosesc aceeasi tehnica si le spuneti sa “copieze” un colier, de exemplu, chiar daca rezultatul este asemanator, in fiecare veti gasi sufletul celui care l-a recreat. De aceea iubesc eu atat de mult handmade-ul. (Pe langa faptul ca asta e ceea ce fac.). Pentru ca orice agrafa, orice inel, orice cutie, orice curea… sunt unice. Culori pe care nu ti le-ai fi imaginat niciodata ca se potrivesc, prin mana artistilor handmade se impletesc, se completeaza, te vrajesc, te ametesc, iti zambesc si te momesc. Te fac sa iti deschizi sufletul si sa le accepti.

Handmade-ul nu este un trend. Nu e ceva ieftin. Handmade-ul este Arta. Bijuteriile handmade sunt tablouri mici create cu daruire si dragoste.

Ce e mai frumos decat sa daruiesti obiecte handmade de Craciun ?
Poate o cutie frumos decorata pentru mica ta printesa ? Sau… un umeras pictat care sa ii inveseleasca dulapul cu rochite infoiate si vesele ? Sau poate un balsam de buze, cu gust de ciocolata (fara calorii) creat de maini dibace din ingrediente naturale ?

Poate o papusa din portelan, un ingeras lucrat cu dragoste ? Sau o pisicuta (care nu miauna si nu lasa par ).

Iar baietelului tau o masinuta de pompieri sau un tablou coborat pe sticla din Cartile junglei. Poate un moatn cu functii multiple (da, tot unul care nu miauna si nu lasa par) e pe placul lui.”

Citeste si despre:

Nota: PrinArad.info nu primeste nici un comision din vanzarea acestor produse. Le-am prezentat pentru a oferi o alternativa la ceea ce gasiti in magazine.

2 thoughts on “Daruri Handmade pentru cei mici

  1. Pingback: Cadouri Handmade pentru bunicii si mamele noastre | Prin Arad

  2. Pingback: Cadouri Handmade pentru doamne si domnisoare | Prin Arad

Comments are closed.