Va invit la cursuri de Tango

Putini poate stiti ca “pe vremuri” am avut ceva tangente cu dansul. Am inceput la Scoala de Arte (TVT), iar apoi am fost si la cateva cursuri de salsa, cha-cha, si batchata. La tango, insa, inca nu am ajuns. Din 2011 tot ma chinui sa gasesc o sala unde sa ma duc cu jumatatea la dans, dar sa se si muleze pe orarul meu mai ciudatel.

Nu ca as da eu prea multa importanta numerologiei, dar atat 2017 cat si septembrie au vibratia 1; adica noi inceputuri. Si uita asa, fara sa planuiesc in vreun mod, am dat peste In pasi de tango prin Arad de Zilele Aradului. Si am decis, dupa vreo 10 minute maxim, sa ne inscriem la cursuri la Tango Vivo.

De ce? In primul rand pentru ca vrem sa dansam. Atat eu cat si jumatate consideram dansul un mod minunat de a face ceva in doi si de a intretine acel “ceva” ce nu ne lasa sa ne plictism unul de altul. Tangoul este pasiune, conexiune, o poveste spusa in doi. Si pica numai bine pe stilul nostru. Evident, nu sunt de lepadat nici caloriile arse (hai, FitBit, sa te vad ce imi arati!).

Ce alte beneficii are tangoul? Postura, flexibilitate si relaxare. Pentru ca aici nu vorbim de tangoul de competitie, ci de cel social. Pentru a putea primi ce iti ofera partenerul trebuie sa fi mereu intr-o stare de meditatie activa si mereu in present. Inchizi ochii si te lasi purtata de pasii partenerului. Sa nu uitam ca dansul inseamna creativitate si spontaneitate pentru ca tangoul inseamna improvizatie. Pentru ca este un dans social, cunosti lume noua si iti faci noi prieteni.

Si daca tot am vorbit de cate chestii faine aduce tangoul in viata noastra, atunci aflati ca, vineri, 15 septembrie 2017, de la ora 19, Tango Vivo tine lectie deschisa (adica participarea e 100% gratis). Iar doi norocosi au sansa sa castige un curs de incepatori.

Ne vedem, vineri, nu-i asa?