Cum calatorim in cuplu … fara probleme

521956_10151536209108396_323005895_n

Undeva prin 2010 am citit un articol despre cum sa calatoresti in cuplu fara sa te iei de gat. Mi s-a parut haios…in 2011 m-am lovit si eu de niste trebusoare in prima excursie cu Alex in calitate de iubiti. Insa dupa 2 ani jumate de calatorit impreuna, lucrurile merg ca pe roate.

1. Alegeti destinatia impreuna. Idem pentru buget

Mai ales daca sunteti la inceput de drum intr-ale relatiei, nu puteti stii exact ce vrea celalalt. Poate aveti o idee dar…stiti voi, cu totii avem toane. Asadar, faceti o lista cu 4-5 posibile destinatii si alegeti impreuna.

Dupa ce ati ales UNDE sa mergeti , urmeaza sa alegeti CAND- sau e invers? Si apoi cautatul de locuri de cazare – unde iar e bine sa va sfatuiti impreuna ce aveti nevoie – si lista de activitati.

Aveti grija cand faceti bugetul. Alocati ceva maruntei pentru suveniruri dar si pentru chestiute romantice de facut.

2. Fiti flexibili

In vacanta, nu faceti programul la minut. V-ati dus sa va distrati nu sa va alergati prin orase. Sau pe la siteuri. Faceti lista cu ce TREBUIE vazut , adica maxim 1-2 obiective pe zi. In rest, vedeti la fata locului ce e de facut. Si evident, aveti grija ca doleantele ambelor sa fie respectate.

3. Nu aveti asteptari prea inalte de la destinatie

Londra arata glamour in poze si filme, dar va asigur ca uneori e nitel mai complicat sa gasesti o adresa. Sau poate iei metroul in directia gresita. Nu e motiv sa va ofticati – ba din contra, sunt amintiri faine. Radeti si mergeti mai departe.

De asemenea, nu asteptati sa aveti wi-fi gratis peste tot. Mc Donald’s si Starbucks sunt cunoscuti ca ofera asa ceva, deci stiti unde puteti merge in caz de urgente.

4. Nu va rastiti unul la altul

Indiferent de ce se intampla, nu incepeti sa urlati unul la altul. Doua capete lucide sunt mai bune decat doua nervoase.

5. Intimitatea

Faceti-va timp pentru voi. E mai ieftin la hostel in camera cu 10 paturi dar cand aveti nevoie sa fiti singurei, ce faceti? O camera privata in hostel nu e chiar foarte scumpa.

De asemenea, daca mergeti in gasca, nu trebuie sa va faceti toti acelasi program. Poate voi aveti chef de ceva mai romantic. Nu va opreste nimeni.

Bonus. 6. Independenta

Multumesc Andra pentru ca m-ai tras de urechi.

Nu uitati sa va lasati timp de “respiro” unul de altul. Daca EL vrea sa vada un meci de fotbal la pub, EA poate merge la cumparaturi, de exemplu. Nu e necesar sa va faceti tot timpul program comun.

In cazul nostru, daca acasa suntem foarte independenti in rutina zilnica, cand calatorim suntem non-stop impreuna. Doar ca avem fiecare metoda lui de a nu se plictisi pe tren/avion/bus (eu citesc sau ascult muzica; Alex asculta muzica sau se uita la film, uneori citeste).

Voi mai aveti si alte sfaturi?