Cu Salata Greceasca prin restaurantele din Arad

Am pretentia ca atunci cand comand o mancare “etnica” , continutul ei sa fie aceleasi cu cel din tara de origine. Ma refer acum strict la salata greceasa.

In Martie 2012, am mers in Atena unde, evident, am dat iama in salata lor faimoasa (desi rosiile nu erau tocmai in sezon si localnicii nu prea se omorau sa manance asa ceva in martie….dar eu eram la categori turisti). Ce contie salata? Simplu: castraveti, rosii, masline, ardei verzi, o bucata de feta , ceapa, oregano , iar dressingul il pui tu (adica otet balsamic si ulei de masline). Ah da si cateva fruze de salata pentru decor.

>>Citeste despre: ce putem vizita in Atena

Eu fac salata acasa destul de des. Iar joi am iesit cu iubi prin oras. Am avut chef sa mananc ceva la restaurant. Zic, sa-mi iau salata greceasca. Doar ca la Pizzeria Coandi mai continea si ou si maioneza (pe langa ce trebuia sa contina). Poftim?! Merci, am ales o pizza cu ciuperci. Pretul identic cu ce am platit in Italia, apropo!

Ieri seara eram cu ceva prieteni in oras la Restaurantul de la Hotel Arad. Ce sa comand? Salta greceasca. Nu scria continutul pe menu asa ca o intreb pe domnsoara de colo. Zice: “salata verde, rucola, ceapa, rosii, castraveti, feta, masline si crutoane”. Huh?! Ce cauta rucola si crutoanele tata acolo?!Bag seama ca ati confundat tarile. Pana la urma am ramas la comanda mea ca nu prea am gasit alte alternative viabile pentru ora 19.

Asadar, dragi patroni de restaurante si mai ales dragi bucatari, daca va puneti sa aveti in meniu salate celebre de prin alte tari, aveti bunul simt sa faceti reteta asa cum trebuie!
Recunosc ca de cand incerc bucatariile locale pe unde umblu am devenit foarte pretentioasa cu ce gasesc acasa, dar nici sa accept o reteta “dupa ureche”.

(c) foto: Cristina P.