Chestiute romantice de facut pe vreme ploioasa

În orasu-n care ploua de trei ori pe saptamâna
Orasenii, pe trotuare,
Merg tinându-se de mâna,
Si-n orasu-n care ploua de trei ori pe saptamâna,
De sub vechile umbrele, ce suspina
Si se-ndoaie,
Umede de-atâta ploaie,
Orasenii pe trotuare
Par papusi automate, date jos din galantare.

Ion Minulescu – Acuarela

Pentru ca in 2011 am avut impresia ca umblam cu norul deasupra capului si ne ploua de cate ori avea ocazia – sa nu mai zic ca in Budapesta la camping, am invatat sa innotam in cort – ideea de a petrece clipe romantice IN ploaie imi ridica parul pe sira spinarii (si nu intr-un mod placut).

Asadar, m-am gandit ca ar trebui sa ma gandesc la niste chestiute romantice de facut cand vremea afara e neprietenoasa.

Zi / seara de filme in varfu patului. Fie ca va uitati la filme sau la seriale (ca noi) cand e vreme urata parca e mai mare cheful de a sta in varful patului , cu o cana de ceai sau ciocolata fierbinte, alaturi de persoana iubita.

O baita romantica. Fie ca EL face un gest frumos si ii pregateste EI o baita romantica (cu lumanari, ulei aromatic, etc) , fie ca va bucurati impreuna, este un gest relaxant sa va balaciti. Pe mine nu ma incanta o astfel de activitate romantica, insa.

O cina romantica dupa ce gatiti impreuna. Faceti lista de cumparaturi, mergeti la cumparaturi si apoi gatiti impreuna. Dupa aceea , aranjati frumos in sufragerie o cina romantica. Completa cu lumanari si muzica lenta. Va rog inchideti telefoanele!

Zi / seara de jocuri. Noi ne jucam cateodata pe calculator dar cum nu avem interese comune intr-ale jocurilor in lumi virtuale, rar se intampla asta. In schimb, ne place sa jucam rummy. Si e un mod interesant de a petrece ceva timp. La fel e si poker-ul, eventual pe pedepse.

Cititi…sau scrieti o carte. Mai ales cand e vreme urata , eu citesc foarte mult. Dar si scriu. Lucrez in prezent la o carte iar pe blog (uri) e mereu nevoie de continut nou.

Vizitati un muzeu . Nu avem noi prea multe in Arad, dar cateva ore tot puteti pierde la muzee.

Planuiti urmatoarea iesire romantica. Daca nu aveti timp cand ploua, atunci cand? Asa ca, puneti pana pe google si dati bataie la planificat urmatoarea iesire in doi.

Faceti un colaj romantic. Scoateti de la naftalina pozele cu voi si faceti un colaj romantic. Bonus points daca aveti poze listate deja. Daca nu, faceti unul pe calculator si salvati-l pe un stick. Daca viitoare cand mergeti in oras listati colajul (la fotograf se poate face asta).

Rezolvati un puzzle. Luati un puzzle imens care nu poate fi facut cat ai clipi din ochi si petreceti timp incercati sa il terminati.