Cele mai romantice locuri unde sa o ceri in casatorie

Scriam anul trecut cateva idei despre “Cum sa o ceri in casatorie” , iar printre acele idei s-a strecurat una legata de un loc romantic, undeva afara din oras. Cum Valentine’s Day se aproapie , poti sa alegi o iesire romantica chiar daca nu iti propui sa faci pasul cel mare.

Haideti sa trecem in revista cateva orasele si motivele pentru care ele sunt romantice si o alegere buna pentru o cerere in casatorie sau o iesire romantica:

Paris

Este un cliseu bine-cunoscut: Parisul este capitala iubirii, locul unde toata lumea vrea sa ajunga de Sf. Valentin si unde este cat se poate de romantic sa faci o cerere in casatorie. O plimbare pe malul Senei, un croissant intr-o cafenea, o cina romantica si de ce nu, privelistea orasului din Turnul Eifel…toate sunt ingredientele unui weekend de vis.

Venetia

Venetia este unul din acele orase de care fie te indragostesti, fie nu le suporti. Eu consider Venetia romantica si un loc minunat pentru o cerere in casatorie.

Viena

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viena are un farmec aparte , dar nu prea multa lume considera orasul ca fiind o destinatie pentru o cerere in casatorie. Eu va sugerez sa riscati un weekend aici, mai ales ca din Arad faceti 8 ore cu trenul (330 RON dus-intors pe persoana).

Budapesta

DSC_3206_edited

Nici Budapesta nu este considerata o locatie de vis cand vine vorba de o vacanta romantica si de o cerere in casatorie, dar … sa stiti ca este. Privelistea de pe Citadela spre Dunare este superba, iar plimbarile prin oras sau pe malul Dunarii sunt foarte romantice. [din Arad, biletul de tren dus-intors costa 160 RON pe persoana]

Praga

Anul trecut o prietena a fost in luna (ma rog, saptamana) de miere in Praga. Auzisem de la mai multa lume ca Praga este o destinatie romantica si numai buna pentru o cerere in casatorie. Nu uita sa va plimbati pe Podul Charles seara, la apoi. Atunci poti sa ii dai inelul de aur.

Londra

DSC02314_edited

Este ceva mai greu de ajuns la Londra, dar datorita zborurilor low-cost de pe Timisoara (WizzAir), puteti planui o iesire fara sa arda prea rau buzunarul. Londra e aglomerata si uneori te poate calca pe nervi. Insa, poate fi si romantica. O plimbare in London Eye sau mana in mana prin Hyde Park…de ce nu?

Nota: articol republicat in 19 Ian 2012; preturi tren valide in 2013