Cea mai frumoasa vacanta: Londra 2011

Care a fost cea mai frumoasa vacanta a mea? In ultimii zece ani am tot luat la pas tara noastra dar si destinatii aflate in Europa. Am bifat astfel: Budapesta si Szeged in Ungaria, Viena in Austria, o localitate mica de la granita in Bulgaria dar si Londra (UK).

De departe cea mai frumoasa vacanta a fost primavara aceasta in Londra. Din mai multe motive. A fost prima vacanta alaturi de iubitul meu, dar si prima vacanta dupa un 2010 foarte greu pentru mine.

Pentru mine Londra este cea mai buna destinatie culturala din Europa. Majoritatea muzeelor nu au taxa de intrare. Doar la British Museum am stat vreo 5 ore si nu am vazut tot muzeul (insa am vazut ce am tinut neaparat).

Este un oras plin de parcuri, unde te poti relaxa, face sport sau chiar inchiria un calut si galopa in voie. Eu am fost pe acolo in martie dar m-a bucurat sa vad narcise si zambile inflorite. Si copacii incepusera deja sa infloreasca.

Londra este si un oras romantic. O plimbare in London Eye ofera o priveliste superba asupra orasului de pe Tamisa. Poti identifica usor Big Ben, Palatul Parlamentului, Palatul Buckingham, dar si sediul Shell sau una din garile mari ale orasului.

Am stat 4 zile in Londra si am reusit sa vad cele mai importante obiective turistice. Mi-a placut foarte mult Tower Bridge , Tower of London, Westminster Abby si Big Ben. M-am indragostit iremediabil de adevarata bere Guinness (a se mentiona ca acasa e eveniment cand beau bere) dar si pubul fara fir de fum inauntru.

Planuiesc o revenire la Londra in viitorul apropiat.

One thought on “Cea mai frumoasa vacanta: Londra 2011

  1. Pingback: Cele mai faine destinatii de primavara | prinarad

Comments are closed.