Ce poti face LEGAL cand vecinii nu respecta orele de liniste

Nu stiu daca ati remarcat, dar amicii de la RCS-RDS is rebranduiesc sediile. Pentru ca am nenorocul sa stau prea aproape de unul din sediile lor, am avut nefericirea sa le experimentez si nesimtirea crasa de vreo 2 saptamani incoace. Pentru ca, desi li s-a comunicat programul de liniste din bloc (ei avand sediul la parter) – adica 14-17 si 22-8 – stimabilii ieri faceau de zor galagie la ora 15:30. Bon. Cum deja vorbisem cu dl administrator saptamana trecuta si am primit mana libera sa cobor la RDS si sa le explic ca daca nu fac liniste chem politia, m-am echipat si am coborat. Telefon & chei in mana. Intru in sediu si la un moment dat, o domnisorica era libera. Intreb unde pot reclama galagia pentru ca deja ne-am cam saturat de taraboi in timpul orelor de liniste. Foarte sec, tipesa imi zice “la sediul de la intim”. Zic “bine, sun la Politie”. Dau sa vin sus si intre timp sun la dl Administrator si explic. Dansul imi zice sa sun la Locala si sa il anunt ce am rezolvat. Sun la Politia Locala. O Doamna imi ia datele si ii explic situatia. La care primesc urmatorul raspuns:

Legal, problema sta in felul urmator. Daca vecinii – inclusiv RDS – fac galagie intre orele 13 si 14, pot suna la Politia Locala si vin peste ei sa le dea amenda. Daca fac galagie in timpul programului de liniste ales prin sedinta in bloc, Administratorul sau Presedintele este rugat sa se inteleaga cu cei care fac galagie.

Eu sunasem la Politie dupa ora 15. Le-am mentionat ca probabil voi reveni cu un telefon. Intre timp mi-am sunat si avocatul; Care mi-a zis ca ma pot duce la Politie (pe Varfu cu Dor) si sa ii chem pentru disturbarea ordinii publice chiar daca e trecut de ora 14 si nu e inca ora 17. Un alt avocat mi-a spus ca Administratorul poate face plangere la Primarie pentru a le ridica avizul de constructie (pentru ca nu respecta orele de lucru). E ora 12:54 si baieti inca dau gauri. Ia ghiciti ce voi face eu dupa ora 13.

Update 1 Jul 2015: Am inchis comentariile pe acest articol datorita unor indivizi care s-au gandit ca ar fi ok sa injure. Si nota bene: nu sunt pensionara. Ba chiar muncesc. (apropo de necitit detalii decat articolul). Insa pretentia ce o am de la tara asta este sa se respecte legile.

Comentariile luate din context si cele licentioase NU vor fi niciodata aprobate pe acest blog iar autorii vor fi banati. (ca si pana acum)