Cartile lunii Aprilie 2013

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Cristina has
read 12 books toward a goal of 17 books.
hide

O luna in care am terminat o trilogie si am inceput o alta. De mult nu m-a prins asa “rau” o serie si ma refer aici la Trilogia Millennium. Nu am reusit sa termin toate trei cartile in Aprilie dar…progresez.

  • Fifty Shades Freed by E.L.James: ultima carte din trilogia Fifty Shades , a fost destul de diferita decat primele doua. Pe langa destul “kinky fuckery” si ceva vanilla sex, apare si un element mai spectaculos. Sigur, cartea se termina intr-o nota cat se poate de pozitiva, dar macar pot spune ca nu a fost proasta si ma bucur ca am citit toata trilogia.
  • The Girl With the Dragon Tattoo (Millennium Trilogy) by Stieg Larsson : o carte pe care am inceput sa o citesc in romaneste prin 2010 dar nu am reusit. Insa traducerea in Engleza e mult mai buna. M-a prins suficient cat sa o dau gata pe tren spre/dinspre Budapesta. Pe alocuri e chiar creepy dar merita timpul. In timp ce Micke se chinuia sa dezlege un mister, s-a dovedit ca alaturi de Lisabeth descopera un alt criminal.
  • The Girl Who Played With Fire (Millennium Trilogy) by Stieg Larsson : cartea a doua a trilogiei Milenium aduce in fata cititorului o poveste si mai halucinanta decat prima carte. Din nou, Lisabeth si Micke sunt personajele principale insa Larsson stia sa contureze extraordinar de bine si personajele secundare. Cartea este mai “violenta” cu un numar mai mare de crime si o intriga foarte interesanta. Lisabeth evolueaza intr-un personaj feminim foarte bine conturat si foarte interesant.