Cartii Lunii Mai 2013

2013 Reading Challenge

2013 Reading Challenge
Cristina has
read 15 books toward a goal of 20 books.
hide

  • The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest by Stieg Larsson: a treia si ultima carte din Trilogia Millennium s-a dovedit a fi , din nou , pe placul meu. Lisabeth, desi in spital si fara access la ceea ce se intampla pe afara, este ajutata de Micke sa faca ce stie ea mai bine (hacking). Incet , incet, firul povestii se leaga si toti “cei rai” sunt descoperiti. Cartea a treia a avut un ritm cam lent pe alocuri, insa confirma stilul interesant al lui Stieg.
  • In Cold Blood by Capote Truman: am zis sa raman pe aceeasi tematica a crimelor. Truman nu scrie rau dar ritmul e mult mai lent decat in cartile lui Larsson. Abia dupa mijlocul cartii a reusit sa ma prinda. Merita insa citita in original, in Engleza, daca va pasioneaza diferenta dintre Engleza de o invatati la scoala si cea reala, de strada.
  • Breakfast at Tiffany’s by Capote Truman: o nuvela scurta, usor de citit intr-o zi (mie mi-a luat vreo doua din lipsa de timp). Nu am vazut filmul asa ca nu pot compara. Totusi, o poveste lejera, draguta, despre o tanara actrita … o scurta parte din viata ei este povestita prin ochii unui vecin scriitor care se indragosteste de ea.