Caldura si lectura: Lecturi Urbane Arad editia V

Si a fost editia a V-a a Lecturilor Urbane Arad, pe o caldura care te indemna sa sari in bazin, nu sa citesti sau sa imparti carti. Dar s-au gasit cativa voluntari sa faca asta. Asadar, sambata, 18 iunie 2011, cu putin inainte de ora 16, voluntarii aradeni – Cristina Puscas, Raluca Stana, Corifeanu Emilian si Alex Gal – sustinuti de CrazyMan, Daniel Batrin (in rol de fotograf pe langa cel de designer al afisului oficial) si Larisa Giuris (tot fotograf, dar si desginer al afiselor personalizate din KF si Boeme) , s-au pus pe impartit carti. Si citit. A trecut in vizita si Daniel (@doipe2) caruia ii multumim pentru sprijinul acordat mereu.

A fost cald (33C), au fost cativa nori, au fost momente placute, au fost celebrele intrebari: “cartile sunt gratis?” , “cat costa o carte?”, sau “de ce nu le vindeti?” ; au fost si momente mai putin placute cand ni s-a demonstrat cat de “antreprenori” poti fi tancii din ziua de azi . Per total, s-au dat carti, lumea a fost placut impresionata iar Lecturile Urbane Arad vor reveni.

Am remarcat , din nou, indiferenta presei scrise si vizuale din Arad. Daca la prima editie au venit sa filmeze si s-a scris destul de mult despre eveniment, acum cele cateva publicatii se multumesc sa ne copieze comunicatu de presa.

(c) foto: Daniel Batrin, Larisa Giuris

5 thoughts on “Caldura si lectura: Lecturi Urbane Arad editia V

 1. Ne pare rau ca nu sunt sprijinite asemenea actiuni frumoase si benefice, dar trebuie sa ne obisnuim cu asta si sa ne adaptam. Daca dadeati foc cartilor in piata publica in mod sigur veneau toate televiziunile.
  Va propun sa faceti pe viitor asemenea actiuni in locuri mai restranse si in “batatura” oamenilor. De exemplu ati putea sa incercati in Micalaca zona Orizont. E un loc foarte potrivit cu spatiu larg si multa lume. E inconjurata de blocuri de locuinte si ar veni multi manati la inceput doar de curiozitate. Si ar fi bine pe la ora 19 cand se aduna lumea pe la case sau ies in piata sa stea pe banci la povesti. Si atunci hop si voi cu cartile. Nici nu v-ar mai trebui promovare. Puteti incerca daca va place ideea. Si mai sunt si alte locuri asemanatoare in oras. Toate bune va doresc!

  • Multumim pentru ideea de locatie. Eu nu cunosc “fluxul” de oameni din Micalaca si zonele unde ar fi ok de facut asa ceva (stau pe Centru). Ora aleasa a fost un “compromis”, sa spunem (si mai mult, nu comentez).
   Si e foarte adevarat ca evenimentele din “interior” (Editia II in Boeme si Editia III in Flex) au fost mult mai animate si a fost mai mult lume.

 2. Fluxul in zona respectiva e foarte mare, mai ales la orele serii. Ati putea incerca. Daca vreti puteti sa ne dati un banner cu site-ul acesta sa-l punem la noi pe blog sa va mai promovam si noi un picut. E interesant in primul rand pentru ca nu e plin de can-can-uri cu nulitati.
  Toate cele bune

 3. Pingback: Reactii prin blogosfera, dupa Lecturi Urbane Arad editia V | Aradul Citeste!

Comments are closed.