Blogging din pasiune sau Chatbox VI Dear Diary

Nota: articolul e rescris in Noiembrie 2012 (si publicat cu data anterioara) datorita problemelor avute cu hostul. Multumesc Alex si ProTineret Vest pentru sursele de inspiratie.

Chatbox VI Dear Diary a fost primul work shop organizat de ProTineret Vest. Dorinta staff-ului a fost sa ofere informatii reale si concrete celor care vor sa se apuce de blogging sau celor care au deja blog. Niciodata pe parcursul serii nu s-a vorbit despre a face bani din blog (ceea ce m-a bucurat enorm).

In 27 sept 2012, in Joy’s ne-am adunat sa incercam sa dam “share” la ceea ce stim noi despre scris. Adrian Rotar a povestit mult despre partea tehnica – si uitandu-ma innapoi as fi vrut sa ne spuna si despre back-up-urile alea ce ar trebui facute o data la luna daca nu mai des! A vorbit despre platforme (wordpress, blogger), despre layout si altele.

A urmat subsemnata cu “aberatiile” pe tema brandului de blog si a celui personal. Am vorbit putin si despre pasiunea de a scrie si unele cerinte minime de decenta (nu furam continut, dam sursa pozelor, etc). Raman la sustinerea mea ca brandul personal contine tot ce face omul in online si offline; de la contul de Facebook, cel de Pinterest sau Twitter, la blog si iesirile in societate.

Norbert a vorbit despre trafic si unele “smecherii” cum sa iti tii cititorii in priza. Dar ne-a si explicat ce e cu analytics-urile alea.

Pe final am ales mai multi castigatori. Fiecare din speakeri au luat pe cineva “sub aripa”, iar marele castigator, Daniel Batran, va primi training si promovare.


Later edit Nov 2012:
Protejata mea, Laura, are deja un blog activ pe care sper sa vad continut cat mai curand, iar Daniel se lauda cu un blog foarte fain. Nu stiu despre ceilalti doi castigatori nimic (inca).