Around the World in 80 Day [exercitiu de imaginatie]

Un exercitiu de imaginatie si fictiune marca Cristina P. Joaca a pornit de la o cerinta a unei probe SuperBlog. Mi-a placut ce a iesit si am pastrat continutul.

Around the World in 80 Days
In jurul Pamantului in 60 de Zile
adaptare dupa Jules Verne, scrisa si editata de Cristina Puscas, prinarad.info. (c) all rights reserved–


In 1887, Mr. Fogg traia intr-o parte foarte eleganta a Londrei. Oamenii nu stiau aproape nimic despre el. Oare era bogat? Cu siguranta avea ceva bani si uneori era chiar generos. Dar cum a castigat acesti bani? Cu siguranta nimeni nu ar fi indraznit sa il intrebe.
Oare a calatorit? Mai mult ca sigur ca da , doar cunostea lumea foarte bine.
Nu parea sa aibe nici sotie, nici copii. Traia singur – nu avea nevoie decat de un slujitor. Dar Mr. Fogg nu era un “sef” foarte usor de multumit.
Cu putin timp in urma il daduse afara pe slujitorul sau, James Forster.
A doua zi se tot uita la ceas , asteptand sa vina noul slujitor. Apoi a auzit o bataie in usa. Cand a deschis usa, il vazuse pe acest tanar de aproximativ 30 de ani , care s-a apropiat si a facut o plecaciune.

Mr. Fogg: Esti francez, cred.
Passepartout: Jean, domnule. Jean Passepartout. Probabil stiti ca in Franceza “passepartout” inseamna “merge peste tot”. Am venit cu speranta sa traiesc o viata linistita. Acum vreau sa uit de numele Passepartout.
Mr. Fogg: Passepartout imi convine. Am auzit multe lucruri bune despre tine. Astazi trebuia sa imi aduci un Asus Eee Pad Slider
Mr. Fogg pleaca si Passepartout ramane singur in camera. Vede o lista si spune “Hei. De aceea mi-a spus sa aduc Asus Eee Pad Slider. Trebuie sa copiez lista lucrurilor de facut in chestia asta”.

De acasa Mr. Fogg pleaca la Reform Club. Si-a luat locul obisnuit si a comandat micul dejun. Apoi a inceput sa citeasca ziarul. Se gandise insa ca poate trebuia sa aia Asus Eee Pad Slider de la Passepartout si sa il foloseasca el in acea dimineata.
A tot citit pe ziare pana la cina cand alti cinci membrii ai clubului au venit si au inceput sa vorbeasca despr “marele jaf” (55000 lire fusesera furate de la Banca Londrei).
Discutia deviaza spre calatorii.
Mr. Fogg:Acum putem merge in jurul lumii de 100 de ori mai repede ca inainte. Si numai ce am primit noul Asus Eee Pad Slider. Nu am cum sa ma ratacesc pentru ca folosesc harti si program de navigare. Acum pot sa ma duc in jurul lumii in 80 de zile.
Stuart (un membru): 80 de zile?Fara sa tineti cont de vremea proasta , accintele de tren, etc
Mr. Fogg: Intocmai ca am tinut cont de ele. Si cum va spunea, cu noul meu Asus Eee Pad Slider nu are rost sa ma tem pentru ca imi spune cand este vreme proasta si pot sa aleg alta ruta.

Astfel, Mr. Fogg si Passepartout au reusit sa calatoreasca in jurul lumii in exact 60 de zile. Asus Eee Pad Slider a schimbat soarta cartii.

Acest articol a fost scris SuperBlog 2010 si republicat in Nov 2012.