Arad: Parada Militara – Ziua I

Aseara, curiozitatea mai mult decat simtul patriotic m-au scos din casa la parada militara. Dupa ce la Cetate nu ni s-a dat voie (cu raspunsul sec “nu se mai deschide. Dar va fi parada”), am zis ca macar defilarea sa o prind. Asa ca pe la 19:15 mi-am facut curaj sa o iau spre Primarie. Ca doar nu putea trece a doua zi de evenimente dedicate Unirii fara ca cineva de la PrinArad.info sa ia ceva “notite”.

Trupele MApN erau deja alineate pana la Statia de tramvai de la Teatru iar in Piata Primariei era regimentul de garda Mihai Viteazul. Fanfara incepuse deja sa cante imnul national pe cand am ajuns eu. Dupa imn, Primarul Aradului a povestit putin (si la obiect) despre Arad si rolul sau in Marea Unire iar apoi a fost o desfasurare de forte care ne-a lasat cu gura cascata.

Imi pare tare rau ca vremea a fost de asa natura incat pana si telefonul meu s-a dat ranit si s-a resetat in timp ce filmam. Din pacate, nici locul unde am stat nu era prea grozav, dar asta e…am ajuns cam tarziu. Si apropo, fanfara a facut un show de zile mari cantand muzica populara.

(c) video Cristina P. si Alex G.
montaj: Alex G.