Arad – Cluj Napoca: cu “tramvaiul”

Weekendul trecut am avut drum… la Cluj Napoca. Cum niciodata nu asociez condusul prin Romania cu “relaxare”, am ales, ca de obicei, trenul. De fapt, “tramvaiul”.

Daca nu stiati, intre Arad si Cluj Napoca circula – pe langa un accelerat – si Sageata Albastra; preturi de InterCity si viteza…de cal olog.

Nu contest curatenia din Sageata dar trenul este un chin pentru spate, picioare…corp, in general. La dus m-am ales cu durere de gat (doua zile am facut concurenta lupului care nu isi poate intoarce capul). La intors m-am ales cu durere de sapte (inca ma mai sacaie si am venit luni acasa).

La dus a fost liniste si civilizatie; la intors doua domnisoare au uitat ca s-au inventat castile pentru laptop si tot drumul a trebuit sa ascultam filmele vizualizate de ele. Cei care citeam (inclusiv eu) am cam injurat pe sub dinti…ca altceva si asa nu aveam de face.

Trenul – atat la dus cat si la intors – a fost aproape gol. Pretul? 130.38 RON pe persoana, dus-intors. Timp de calatorie? 4h 45 min. Distanta? 273 km!

Deja renunt la speranta ca vor merge trenurile mai repede si la noi. Insa nu renunt la speranta ca vom fi si noi mai civilizati ; mai ales sa stim cum sa respectam partenerii de calatorie.

>>citeste si despre: Arad-Bucuresti – 11 ore cu trenul rapid

One thought on “Arad – Cluj Napoca: cu “tramvaiul”

  1. Mda…tramvaiul ala e disperant. Poate cand ne ataca si pe noi extraterestrii vor pune astea linii mai drepte si mai bune. (pana lumea va folosi deja teleportarea)

Comments are closed.