Aplicatii de Android pentru Turisti

Nota: acest articol a fost un guest-post publicat in urma cu ceva timp pe blogul unei prietene. Intre timp, blogul a fost inchis si am cerut permisiunea de republica materialul pe blogul meu. Inainte de republicare am facut mici editari (am scos cateva aplicatii din lista)

In prezent, telefonul il folosesc pentru o groaza de lucruri, astfel ca daca nu am intentia sa lucrez cand calatoresc, nu mai iau netbook-ul dupa mine (dar iau tableta, care e tot pe Android).

Haideti sa vedem o lista de aplicatii gratuite pentru Android care imi plac si imi sunt folositoare cand calatoresc (si nu numai):

Android weather: Android Weather consuma putine resurse si imi da si cate o alerta de “chances of showers”. Poti adauga mai multe orase pe care sa le “monitorizezi”. Recomand sa verificati vremea cu 3 zile inainte de pleca , dar si pe perioada sederii.

Am concediat aplicatia de vreme de pe telefon, iar pe tableta am prins – intr-o zi de oferte pe Amazon market – Accuweather Plus. E memory hogger dar inca il tin.

Days Left Widget : Imi place sa tii un “countdown” al zilelor pana cand plec undeva. Iar aplicatia este fun si usor de folosit. Setezi o singura data detalii si intre timp doar te uiti cat mai e pana pleci. In plus, de multe ori mi-a folosit sa le aduc aminte colegilor de munca cand plec si cat stau ca sa stie cand e nevoie sa ma ajute cu anumite task-uri.

EasyJet : Am zburat cu ei in 2012 si de atunci am aplicatia pe telefon. Poti face orice pe ea – de la rezerva zbor, la a face check-in. Eu am avut toate rezolvate insa imi placea sa vad reminderul cu numarul zborului, ora si alte detalii.

Evernote : O consider cea mai buna aplicatie de luat notite. Eu am scris inclusiv posturi intregi pentru blog, iar cand am dat de net (wi-fi) se urcau singure si pe web , asa ca pot manipula cum vreau informatiile. De multe ori imi fac notite pe web si apoi le sincronizez cu telefonul (de ex asa am pus de-o parte informatiile despre muzee din Budapesta) iar o data pe telefon nu ai nevoie de acces la net sa vezi informatia.

Foursquare : Unii il iubesc, altii il urasc…mie imi place sa ma loghez in diverse locuri pe unde umblu. Pe afara mai primesti si discount-uri daca esti mayor sau tot felul de beneficii in functie de badge-urile pe care le ai.

Hostelbookers: Pana acum fie am luat camera direct de la hotel/pensiune, fie am luat prin hostelbookers, asa ca m-am bucurat sa vad aplicatia pentru Android. Inca nu am folosit-o pentru rezervari, doar pentru cautari. PS: booking.com si hostelworld au si ei apps de Android.

Instagram : Este un app care mi-a placut de cand l-a avut sotul pe iPhone si tare ne-am bucurat cand a aparut pentru Android (acum este si el utiliztor Android). Comunitatea e mare si faina; iar efectele ce se pot da pozelor sunt si ele interesante.

Skype: Cand e scump roamingul apelez la el. Daca pui bani in cont poti suna pe mobil sau fix. Si da, daca esti pe wi-fi iesi mai ieftin sa suni asa decat prin roaming.

Twitter: In 2011 am avut ocazia sa cer un sfat pe Twitter si in 10 min aveam cel putin doua idei de locuri unde sa stau pentru o noapte in Bucuresti (initial crezusem ca stau la o cunostinta dar nu am avut chef de umblat to Bucurestiul noaptea). Asadar, inc ail recomand pentru a cere sfaturi, idei…desi pot spune ca intre timp a devenit cam aiurea si este foarte mult spam ; in plus, informatiile primite depind si de reteaua ta de followers.

WordPress: Recunosc ca in Decembrie 2012/ Ianuarie 2013 la Budapesta am folosit in draci aplicatia sa scriu pe cele doua bloguri ale mele. E usor de folosit si se misca bine pe wi-fi (face singra re-size la poze, de exemplu).

De mentionat ca apps de genul Facebook, Google + sau Gmail nu le consider “speciale” pentru travel si sunt ferm convinsa ca le aveti deja instalate pe telefon. La fel, Google Maps vine cu telefonul dar are nevoie de semnal de net sa si mearga.

Pentru domisoare si doamne recomand o aplicatie de genul Period Calendar pentru a evita sa calatoriti in anumite zile din luna (sau macar sa incercati sa minimizati timpii de calatorie in acele zile).

>>citeste si despre: Aplicatii foto pe care le folosesc si Aplicatii utile pentru Android