Anonimul Venetian la Teatrul Arad – impresii de spectator

In cadrul Zilelor Aradului 2012, Luni , 20 august, a avut loc Noaptea albă a institutiilor de cultura. Care a inclus piesa Anonimul Venetian, jucata la Teatrul Ioan Slavici. Intrarea a fost libera, insa nu s-a inghesuit prea multa lume la spectacol.

Anonimul Venetian s-a jucat in perioada 1999-2006 si a fost reluat in stagiunea 2011-2012. Intial am sustinut ca nu am vazut piesa, dar ieri, privind jocul lui Zoltan Lovas si al Claudiei Ieremia, mi-am adus aminte de piesa.

Este un spectacol al dragostei, al regasirii, al regretelor, al bucuriilor, al temerilor…as spune si al nostalgiei. Cei doi fosti iubiti si in continuare soti (dar nu de facto) realizeaza ca dragostea lor nu a apus niciodata. Ca inca pot face dragoste ca la inceput. Dar, pentru unul dintre ei , e cam tarziu…

Nu va mai stric surpriza cu spoilere. Eu sper sa vedeti piesa, daca nu ati apucat pana acum.
Mi-as permite sa spun ca piesa ajunge la inimile…celor care trebuie. Are si momente de umor dragut, finut, asa cum le sta in fire celor doi actori.

Giuseppe Berto este scriitor italian , iar piesa a scris-o cand i s-a cerut un scenariu de film. S-a facut pana la urma si un film pe baza piesei. Anonimul veneţian este o piesa muzica apartinand unui compozitor venetian si este un concert în sol minor pentru oboi şi orchestră de coar­de. (sursa)

Aici gasiti soundtrack-ul de la filmul Anonimo Veneziano: